tildi36 Creative Commons License 2011.07.31 0 0 294

Üdv mindenkinek ezen a kellemes hűvös őszi hétvégén! (az Ázsiában csizmavásár van állítólag, ha esetleg érdekelne valakit) :P :))

 

Jópár napja nem jártam erre, mióta szabadságon vagyok, nincs időm... :) Szappankát persze csináltam, adott lúgmennyiséggel kellett számolnom, mert már csak 145 g maradt (én is a hét elején hozatok, de mindjárt két dobozzal, mert khm, gyorsan fogy :D)

 

Kamillás-levendulásat csináltam , két   tömböt meg három kicsit, a jövő hét végére be van tervezve egy diós,  már áznak a diólevelek az olívaolajban. Egy Himalája sóssal is kacérkodom, Zsuzsu, jó, hogy figyelmeztettél minket, mire kell ügyelni...

 

Egyébként én már szappanfüggő vagyok, a férjed nem ok nélkül fél... :)) Egyszerűen nem lehet abbahagyni, olyan jó tervezni a következőt, az elkészülteket szagolgatni, rakosgatni...olvasni hozzávaló gyógynövények után, zöldboltokban bóklászni, keresgélni, és persze szappant ajándékozni. Az én készletem már jócskán megcsappant, sürgősen pótolnom kell őket.. :)))

 

A körömvirágos kecsketejesem nagyon klassz lett, krémesen habzik és nem szárít. Ez az egy szerencsém, már ami a páromat illeti, hogy használhatóak eddig a művek... :))

 

A legutóbbi szappanomhoz 38% vizet( kamillafőzetet) adtam, nem 37-et, mint szoktam, shea vaj és avokádó olaj benne a super fat, ez is finom, enyhe illatú és krémes szappan lesz.

Mutatok mindjárt erről és a szappanos részlegemről is képet. (közben kinőttem, még szerencse hogy pont most kaptam valakitől egy álló könyvespolcot, kíváncsi vagyok, meddig lesz elég)...ide tettem a fadobozt, itt szárítom a növényeket, és a csak szappanfőzésre használt edények is ide kerültek (szuper csőrös-fogantyús masszív műanyag keverőtálakat vettem , egy kisebbet és egy nagyobbat, szerintem  szappanosoknak gyártották direkte)

 

Sütimüti, milyen dobozkád lett végül? És milyen szappannal avatod fel? Erika Te merre-hol?

Néha beugrom olvasni, talán most már írni is több időm lesz, bár belefogtam egy blogba, azzal is jól elbíbelődöm... :))

További szép hétvégét, illatos szappankutyulást mindenkinek! (neked is Zsuzsu!)

 

 

Az alsó képen a szívecske nem szappan, hanem kő, odatettem a szappanok helyére, hogy ne legyen olyan üres :)