zsuzsu1218 Creative Commons License 2011.07.28 0 0 281

Igen, nem fogalémaztam pontosan.  Tökéletesen igazad van.

 

Úgy nem 100 % -os, hogy nem a szokásos olajkinyerések egyikével készült, ( lepárlás, víz-gőz lepárlás, deszztilláció stb, ) / bár itt hozzá kell tenni, hogy ezek közül, ha jól emlékszem még akkor több változatnál is használnak alkoholt az olaj kinyeréséhez / hanem áztatással készülthetett. Alkoholmentes ez tuti. Ha meg víz van benne, üsse kavics.Hogy ettől hogyan viselkedik azt ki kell próbálnom. Hamár próbálnám.. :)

 

Az előbb említett eljárásokkal készültek a drágább olajok, a "szárazabb" kevésbé "lédús" és olajtartalmú növényekhez ezekben az esetekben mindig alkoholt használnak a kinyeréshez.

 

A hidegen préselt volna a legjobb, na de nem mindenből lehet így olajat nyerni. Bár nem szabad elfelejteni, hogy a tiszta olajok is irritálhatnak..

Előzmény: Sütimüti (280)