zsuzsu1218 Creative Commons License 2011.07.27 0 0 270

Ez csuda szép! Nyami! Mihez hasonlít így az illata? Rozmaring-menta... biztos nagyon fincsi lesz vele fürödni..

 

A színezékról azt hallottam, hogy a nagyon bordó muskátli ( már majdnem fekete ) színét, az eperét és a feketeribizliét nem "bántja " a lúg. Ne kérdezzétek miért! Én sem tudom.

 

Az tuti, hogy a feketeribizli lekvár főzésénél egy klassz kis műanyag edényemet úgy befogta a leve, hogy semmi le nem hozta, ecet sem, most lila belülről :)))

 

Van egy csómó BIO tönköly búzám, a búzalevet sokáig ittuk, most leálltunk vele kicsit. Én spirulina helyett azt fogok beletenni, mert ennek a kettőnek nagyon hasonlóak az élettani tulajdonságai, legfőképp a klorofilltartalma miatt használható annyi mindenre külsőleg. Belsőleg már nem is sorolom mi mindenre, dehát a szappant nem esszük meg. A bőrápoló és tápláló tulajdonságát pedig már volt szerencsém megismerni. Én hajmosásra is használtam, eszméletlen jó. És a gyulladt fejbőrt is megnyugtatja, sebgyógyító és fertőtlenít.

 

Nagyon kíváncsi leszek mit tesz vele majd a lúg.

Spirulinás szappant is láttam már másnál készülőben, de az is zöldecske maradt. MAjd meglátjuk..

 

Ja én még mindig csak a sóvárgás szakaszban vagyok, mert NaOH-t kellene szereznem, de addig nem rendelnék postán, amíg Egerben végig nem nézek minden étező helyet.

 

Nincs itt köztetetk egri? Vagy környékbeli? Nem tud valaki lelőhelyet errefelé? :))

Előzmény: tildi36 (260)