kitadimanta Creative Commons License 2011.07.24 0 0 8054

Egy-két apró részlet megragadta a figyelmem:

1./ A 'Csoportos keresztrefeszítés' c. képen egyetlen lény van a kereszten. Szerintem Xolotl, akinek női princípiummal kell rendelkeznie.

2./ Nekem úgy tűnik, mintha a kereszten fekvő alak (Xolotl) éppen megszülné a középen fejjel lefelé látható sötét, és kereszttel jelölt alakot.

3./ A kereszt szárai színeivel megegyező szerte-szét futó alakok (4 db) is rendelkeznek kereszt jellel, s végtagjaik  (a szürkéé hibásan) szvasztika alakban vannak rajzolva.

Mind a négy kereszttel jelölt emberalak és a többi alak (valamilyen állatok, vagy szörnyek) is a központi figurától elfelé mozog, és tekint, így az egész „hajó” fölötti kompozíció valamiféle kiáradást sugall….

4./ A (nagy színes) kereszt mintha egy hajón lenne, amit egy hanyatt-fekvő, kettős-spirál törzsű alak tart.

A kettős spirálról a DNS molekula jutott eszembe, s a „V” alakú és díszítésű fejdíszéről

pedig éppen osztódó kromoszómák. De a lágyékánál is van hasonló jelcsoport, és a hajón is.

 

 

'Csoportos keresztrefeszítés' c. kép

 

5./ A 2., kutyafejű Xolotl c. kép felső részén maga a kereszt látható, érdekessége, hogy egyik szára (kék) Quetzalcoatl, míg a vörös szára Xolotl fejjel díszített. (Az 1. Xolotl-Quetzalcoatl c. képből kiindulva gondolom így.)

6./ Furcsák a kereszt szárain a négyujjas lábnyomok…

7./ Ezek a keresztek nem igazán keresztek, a fenti 4. pont alapján inkább kromoszómára hasonlít.

8./ Az emberi kromoszómák számával megegyezően 46 függőleges vonal van a kép felső részén, igaz, ebből kettő egy ponttal együtt egy kombinációban, aminek lehet 11 (is) az olvasata.

 

 

       "A kutyafejű Xolotl" c. kép

Előzmény: Nolanus (8050)