Paradicsom aszalása.
Csak a San Marzanót aszalom.
Aszaló gépben:
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=102240612&t=9096652
Napon szárítva:
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=102240449&t=9096652
Mindkettőt negyedelem hosszában, levét, magját kiszedem, bár ennek a fajtának nem sok van.
Gépnek a tálcájára teszem, azt csak cserélgetni kell szárítás közben, hogy egyformán száradjanak.
Napon szárításhoz kicsit sózom a legyek ellen, és vastagabb pamutra, cérnára tűvel felfűzöm. lehet tüllel fedett tálcára is tenni, de ott nem járja át úgy a levegő.
A San marzanót nyersen forróvízbe mártva pár másodpercig, levehető a héja, majd üvegbe rakva kifőzött paradicsomlével öntjük fel. A levet pici sóval, cukorral és bazsalikommal érdemes ízesíteni.
Végül zsebi korábbi aszalós receptje:
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=102188804&t=9096652