il1321 Creative Commons License 2011.07.19 0 0 4211

Paradicsom aszalása.

 

Csak a San Marzanót aszalom.

 

Aszaló gépben:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=102240612&t=9096652

 

Napon szárítva:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=102240449&t=9096652

 

Mindkettőt negyedelem hosszában, levét, magját kiszedem, bár ennek a fajtának nem sok van.

Gépnek a tálcájára teszem, azt csak cserélgetni kell szárítás közben, hogy egyformán száradjanak.

Napon szárításhoz kicsit sózom a legyek ellen, és vastagabb pamutra, cérnára tűvel felfűzöm. lehet tüllel fedett tálcára is tenni, de ott nem járja át úgy a levegő.

 

A San marzanót nyersen forróvízbe mártva pár másodpercig, levehető a héja, majd üvegbe rakva kifőzött paradicsomlével öntjük fel. A levet pici sóval, cukorral és bazsalikommal érdemes ízesíteni. 

 

Végül zsebi korábbi aszalós receptje:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=102188804&t=9096652

 

 

Előzmény: éjjelke (4207)