Volt tüzér Creative Commons License 2011.07.11 0 0 11056

Tény és való, meglehetősen meleg van.

Az utolsó miskolci légvédelmi alakulatot (105. légvédelmi rakétaezred és az összes hozzá kapcsolódó függelék) 1990-ben számolták fel. Onnantól kezdve BAZ megyében nem maradt számottevő katonai alakulat. Hamarosan a megyei hadkielégítő parancsnokság is megszűnt, mert nem volt értelme fenntartani. (Igaz addigra a honvédség létszáma is drasztikusan lecsökkent és magár a kieg. szervezetet is átalakították.)

Ezek a kis adóállomások nem voltak akkora méretűek, hogy azokból akármit is észre kellene venni a guglin. Ha maga az épület meg is maradt, a természet akkor is visszafoglalta már a magáét. Pláne, ha az épületet, az abban található, hasznosítható anyagokat esetleg át is helyezték máshová, ugye jó magyar szokás szerint.

Nem tudom, mert az a vidék meglehetősen kiesett a hatókörömből, tehát nem tudom, hol, mekkora és milyen jellegű épületek voltak ezek. De ne számíts sokra. Ha van is az épületeknek valami nyoma, azt már régen benőtte a gaz.

Tény és való, meglehetősen meleg van. De képzeld el, hajdan a tűzvezető lokátorom volt egy légvédelmi rakétakomplexum legmelegebb helye. Ha az adóberendezés be volt kapcsolva, az elég rendesen tudott fűteni. Hiába volt csupa lyuk a kabin oldala, hiába ordított benne teljes üzem esetén valami 36 darab ventillátor, azok csak a meleg levegőt tudták befújni. Csupán annyi volt a haszna a dolognak, hogy mozgott a levegő. Ilyenkor az 50 fokos hőmérő már nem feltétlenül tudott mérni akármit is. Tehát nyugi, megzakkanásra Magyarországon még semmi ok. Örüljünk inkább az életnek addig, amíg lehet!

 

Előzmény: rudolphe (11054)