Muity Mijo Creative Commons License 2011.07.11 0 0 18453

"... hiába a szelektív tároló,megy minden egy helyre,válogatás nélkül ..."

 

Saját városomat nem akarom piszkálni, de ha hiszed, ha nem, de pl. Key Westben ugyanezt láttam.

Sarasotaban pedig, ahol vakítóan fehérlik a strandok kristályos és hűvös homokja, tonnaszámra rohadtak a partra vetett halak (nem akarok itt fotókkal offolni), és valamiért nem volt affinitás napokon át az eltakarításukra, esküszöm, az egészt várost átható bűz lengte körül.

NYS-ről is beszélhetnénk köztisztasági kérdésekben.

És mint említettem már, Horvátország sem kutya a témában, piszok kíváncsi lennék egy olyan objektív kimutatásra, hány százalékát tisztítják annak a szennyvíznek, mely - tegyük föl költőiként a kérdést - ki tudja hol köt ki.

És ez nem gyerekjáték, mivel a pakliban játszik asszem a Hepatitis-A eshetősége, már ha némely tengergyümölcse nyersen kerül a fogyasztó elé. 

 

Mi bajaiak köztudottan nagy halevők vagyunk, de azt lehet, hogy kevesen tudják, hogy az általunk elfogyasztott halak zöme nem dunai, hanem tiszai eredetű. De ez sem konkrétan a Tisza folyót jelenti, hanem Tisza környéki haltenyészeteket.

Lekopogjam, mára elmondhatjuk, hogy a Duna vize végre olyan tisztává vált, hogy a folyami halak rajongói bátran fogyaszthatják, ha a bajai szakaszban fogják ki. Más kérdés a Duna átfolyás nélküli egyes mellékvizei, a maguk jellegzetességeivel, azokból ajándékba sem kellene.

 

Egyszóval mielőtt az orrunkat huzigáljuk, szerintem nézzünk körül saját portánk tájékán.

És ha valaki a balkáni vécémódit kezdi szapulni, próbáljon arra gondolni, hogy mi a jobb, ha érintkezünk egy mindenki által használt felülettel, vagy guggolva csak a bársonyos szellő leng a popónk alatt.

 

Előzmény: fityók (18451)