egyesületek Creative Commons License 2011.07.09 0 0 4782

http://www.agenda-h.hu/main/agenda/taj/meghivo20112.html

http://www.befszovkare.t-online.hu/2011.html

 

Hogy a fenti képlet érthető legyen, idézek egy-két dokumentumot, amit BL I.r nem osztott meg a nyilvánossággal:

 

 

Pest Megyei Bíróság mint Cégbíróság. 
Cg.13—02—050988/169 szám


A Pest Megyei Bíróság Cégbírósága a Cg. 13-02-050988 számon bejegyzett AGENDA-H Vagyonkezelő Szövetkezet (2040 Budaörs, Kamaraerdei Út 11.; adószáma: 11837877-2-13) cégügyében meghozta a következő


V É G Z É S T.


A bíróság a cég 2010. július 7. napján benyújtott változás bejegyzése iránti kérelmét elutasítja.


A végzés ellen a kézbesítéstől számított 15 (tizenöt) napon belül a Fővárosi Ítélőtáblához címzett, de a Pest Megyei Bíróságnál, mint Cégbíróságnál 3 (három) példányban benyújtható fellebbezésnek van helye. A fellebbezés első példányára 7.000.-Ft (hétezer forint) eljárási illetéket kell leróni. A Fővárosi Itélőtábla előtti eljárásban a fellebbező fél részére a jogi képviselet kötelező.


Az elutasító végzés ellen a cég, továbbá az, akire a végzés rendelkezést tartalmaz - a rendelkezés rá vonatkozó része ellen - a cég számára nyitva álló határidőn belül - élhet fellebbezéssel.


I N D O K O L Á S:


A(z) AGENDA-H Vagyonkezelő Szövetkezet 2010. július 7. napján változás bejegyzése iránti kérelmet nyújtott be a Pest Megyei Bíróság Cégbíróságához, melyhez csatolta az alapszabály módosítására vonatkozó 2010. május 28-i megismételt közgyűlés jegyzőkönyvét.

A szövetkezet megismételt közgyűlése a jogutód nélküli megszüntetésről is döntött. A közgyűlésen megállapították, hogy a tagok száma 1200 fő, melyből 66-an jelentek meg, és hozták meg a határozatokat.

Megjegyzi a bíróság, hogy a kérelmet nem a változásbejegyzési kérelem nyomtatványon terjesztették elő, nem róttak le illetéket és nem fizettek közzétételi díjat.

Tekintettel a változás bejegyzési kérelem, illetve a mellékletek hiányosságaira, a bíróság 2010. július 20. napján kelt Cg. 13-02-050988/167. számú hiánypótló végzésben - elutasítás terhe mellett - felhívta a(z) AGENDA-H Vagyonkezelő Szövetkezet céget a hiányok pótlására, így arra, hogy az alapszabály módosításáról és a megszünés elhatározásáról kizárólag 2006. évi X. tv. 25. (2) bekezdése szerinti közgyűlési jelenlét esetén lehet dönteni, tehát akkor, ha a szövetkezet tagjainak több mint a fele megszavazza, a megszűnés elhatározásához pedig az összes tag kétharmadának szavazata szükséges.

A társaság jogi képviselője a végzést 2010. július 25. napján átvette.

A(z) AGENDA-H Vagyonkezelő Szövetkezet a végzésben megadott határidőn belül, illetve a mai napig a hiányokat nem pótolta, ezért a bíróság a 2006. évi V. tv. 46.§ (6) / 50. § (1) bekezdés alapján a rendelkező részben írtak szerint határozott.

A hiányok pótlása helyett a szövetkezet képviselője indítványozta, hogy a bíróság forduljon az idézett jogszabállyal kapcsolatban az Alkotmánybírósághoz, mivel nincs esély arra, hogy az AGENDA-H Vagyonkezelő Szövetkezet tagjainak több mint fele, illetve kétharmada a közgyűlésen megjelenjen. A bíróság az indítványt nem terjeszti elő, mivel álláspontja szerint egy szövetkezet működési nehézségei nem alapozhatják meg jogszabály alkotmánysértő voltát. Ha a szövetkezet jogi képviselője a szövetkezeti törvényt alkotmánysértőnek tartja, joga van indítványt tenni az Alkotmánybíróságnál.

A jogorvoslat a Ctv.64.§ (1) bekezdésen alapul.

Budapest, 2010. szeptember 21.

dr. Szira Éva sk.
megyei bíró


A kiadmény hiteléül:


Szalóné Korompay Éva
cégszerkesztő

==============================================================================

 

Tisztelt Szövetkezeti Tag!

Az AGENDA-H Vagyonkezelő Szövetkezet (2040 Budaörs. Kamaraerdei út 11.) 2011. március 25. napján 10:00 órakor 2040 Budaörs, Kamaraerdei út 11. alatti székhelyünkön megtartandó közgyűlésére szóló meghívót mellékelten megküldjük.

A fenti közgyűlés eredményes megtartásának a feltétele a tagok tagsági viszonyának sikeres megújítása. Szövetkezetünknek ugyanis minden próbálkozása ellenére több alkalommal sem sikerült összehívni úgy az alapszabály módosítást megtárgyaló közgyűlést, hogy azon a tagok több mint 50 % jelen legyen. Ennek oka az, hogy a tagok létszáma meghaladja az ezer főt, s ezek közül a kelleténél nagyobb számban vannak olyanok, akik a tagsági jogaikat nem gyakorolják semmilyen formában, nem vesznek részt a szövetkezet munkájában. A tagok több, mint 50 %-ának jelenléte nélkül azonban a szövetkezet nem tud megfelelő döntést hozni a szövetkezeti törvény utólagos módosítása során megkívántak szerint.

Mindezek tapasztalhatóak voltak a korábbi közgyűléseken is 2007. 2008. 2009. 2010. évben is.

A törvény utólagos változtatása a meglévő szövetkezetek belső életébe való alkotmányellenes beavatkozásnak tekinthető, ezért a fentiek miatt az alapszabály módosítását célzó legutóbbi, 5/2010 (05. 28) közgy. határozat akként került elfogadásra, hogy a közgyűlés „kéri a Tisztelt Cégbíróságot, hogy amennyiben a változásokat a szövetkezetekről szóló 2006. évi X. törvény 20.§ (2) bek a) pontja ás 24. (3) bek-e alapján nem fogadja el, úgy kezdeményezze e rendelkezések alkotmánybírósági felülvizsgálatát alkotmányba ütközés miatt az Alkotmánybíróságról szóló 1989. évi XXXII. törvény 1.§ b) pontja. 21.§ (2) pontja, 38. § (1) ás (2) bek.-e alapján,

A Cégbíróság a fenti határozatban foglalt kérésnek nem tett eleget, nem fordult az Alkotmánybírósághoz a szükséges normakontroll iránt.

Fentiek miatt vált szükségessé a tagsági viszony megújítása, melyhez a mintái a közelmúltban a Magyar Országgyűlés által elfogadott, a kötelező magánnyugdíj pénztári tagsággal kapcsolatos eljárási szabályok adták.

A tagsági viszony megújítása két módon lehetséges.
1.) A jelen levelünk alapján szíveskedjen a 2040 Budaörs. Kamaraerdei út 11. alatti székhelyünkre 2011. március 22. napjáig ajánlott küldeményben megküldött válaszlevelében nyilatkozni arról, hogy a szövetkezet tagjai kíván maradni.
2.) Szíveskedjen a fentiek szerint összehívott közgyűlésen megjelenni, s a közgyűlést megelőző regisztrációs időszak alatt nyilatkozni a szövetkezet tagsági viszony fenntartásáról.

Amennyiben a fenti két lehetőség szerint nem él, úgy a tagsági viszonya a közgyűlést megelőző nappal megszűnik, tehát amennyiben az írásban felajánlott, feltételeket ismertető lehetőséggel nem él, nem nyilatkozik a tagsági viszony fenntartásának határozott szándékáról, úgy ezen ráutaló magatartását a szövetkezet kifejezetten akként értékeli, hogy a szövetkezetből kilép, mely esetben a közgyűlés döntése szerint  a törvényi előírások szerint kell a kilepő taggal elszámolni..

Külön és Tisztelettel kérjük, hogy a közgyűlés megfelelő lebonyolítása ás férőhely biztosítása érdekében a közgyűlésen való részvételét szíveskedjen írásban jelezni legkésőbb 2011. március 22.-éig címünkre érkező levélben!

Felelős közreműködését megköszönve Tisztelettel

Balázs László elnök

================================================================

 

http://www.agenda-h.hu/main/agenda/taj/meghivo2011.html

http://www.agenda-h.hu/main/agenda/taj/kozgytaj2011.html

 

 

==================================================================

 

TiszteIt Szövetkezeti Tag !


Az AGENDA-H Vagyonkezelő Szövetkezet (2040 Budaörs, Kamaraerdei út 11.) 2040 Budaörs, Kamaraerdei út 11. alatti székhelyünkön a 2011. július 12. napján 10:00 órakor megtartandó közgyűlésre szóló meghívót mellékelten megküldjük.

A fenti közgyűlés eredményes megtartásának feltétele az, hogy a tagok legalább 50 %-a a közgyűlésen  személyesen vagy meghatalmazott útján megjelenjen. Ennek oka az, hogy az alapszabály módosításáról a Sztv. 20. § (2) bek. a) pontja és 24.§ (3) bek.-e alapján kizárólag a határozatképes közgyűlésen lehet szavazni, míg a megjelent tagok száma nélküli határozatképes megismételt közgyűlésen erre nincs lehetőség.

Szövetkezetünk eddig ugyanis minden próbálkozása ellenére több alkalommal dem sikerült összehívni úgy az alapszabály módosítást megtárgyaló közgyűlést, hogy azon a tagok több, mint 50 % jelen legyen. Ennek oka a tagok kiemelten nagy létszáma, s ezek közül a kelleténél nagyobb számban vannak olyanok, akik a tagsági jogaikat nem gyakorolják semmilyen formában, nem vesznek részt a szöetkezet munkájában. A tagok több, mint 50 %-ának jelenléte nélkül azonban a szövetkezet nem tud megfelelő döntést hozni a szövetkezeti törvény utólagos módosítása során megkívántak szerint. Mindezek tapasztalhatóak voltak a korábbi közgyűléseken is 2007., 2008., 2009., 2010.,2011. években is. A törvény utólagos váItoztatása a meglevő szövetkezetek belső életébe való alkotmányellenes beavatkozást eredményezett, ezért kérelmeztük a Cégbíróságtól az alkotmánybírósági normakontrollt. Erre sajnálatosan nem került sor, ezért tovább kellett lépni. A szövetkezet közgyűlésein minden alkalommal a tagok nagy többsége által támogatott cél mindig is az volt, hogy a minden szövetkezeti tag által ismert, már 7 éve tartó vagyonzárlat ellenére a működőképesség fennmaradjon, s a szövetkezeti tagok a lehetséges legkedvezőbb sorrendben jussanak vagyoni kielégítéshez a Baumag csoport vagyonából.

Fentiek miatt a 2011. évi közgyűlésen újabb próbálkozással kísérletet tettünk a szövetkezet további működése érdekében alapvetőnek tekinthető kérdés megoldására, a tagsági viszony megújítására vonatkozóan, melyhez a mintát a közelmúltban a Magyar Országgyűlés által elfogadott, a kötelező magánnyugdíj pénztári tagsággal kapcsolatos eljárási szabályok adták.

Sajnos a fenti konstrukciót többen támadták, ezért a szövetkezet a kérdés megnyugtató rendezése érdekében újabb közgyűlést tart, s minden erőfeszítést megtesz a működésének tagok érdekében történő további folytatására a szükséges döntések meghozatalával. A további működés tehát most azon múlik, hogy a tagok, tehát Ön is a soron következő közgyűlésen részt vegyen !

1.)  Elsődlegesen Tisztelettel kérjük, hogy a közgyűlési meghívó szerint a 2011. július 12. napján 10:00 órakor megtartandó közgyűlésére szíveskedjen megjelenni!  

2.) Amennyiben a közgyűlésen személyesen megjelenni nem tud, úgy másodlagosan Tisztelettel azt kérjük, hogy a fenti közgyűlésre a mellékelten csatolt meghatalmazást szíveskedjen visszaküldeni a szövetkezet címére (2040 Budaörs. Kamaraerdei út 11.) az adminisztratív feldolgozás érdekében lehetőleg postafordultával, de legkésőbb 2011. július 07.-ig.

3.) Amennyiben már nem kíván a szövetkezetben tag lenni, úgy a mellékelten csatolt „kilépési nyilatkozat”-ot szíveskedjen visszaküldeni a szövetkezet címére (2040 Budaörs, Kamaraerdei út 11.) az adminisztratív feldolgozás érdekében lehetőleg postafordultával, de legkésőbb 2011. július 07.-ig.

Budaörs. 2011. június 20.

Felelős közreműködést megköszönve Tisztelettel

Balázs László elnök     

 

 

Lehet saccolni, hogy mi lesz a soron következő link címe az Agenda-H honlapján!