Émile Creative Commons License 2011.07.08 0 0 53737

 Végül ma megoldodott a víz és gáz probléma.

 A gáztűzhelynél a fix kötés és  az ősi, besült gázcsap eltávolítva, a helyére egy Mofém gázos golyós csap ( á. 1600 ft ) és egy jó hosszú flexicső ).

 A víznél a feltárás problémákat hozott elő. A hidegvíznél a  falban egy réz könyökre simán rá volt forrasztva egy un. tömlővég. Ez eltávolítva kupakkal leforrasztva, majd egy másik - mellete  15 cm -re lévő szabályos hidegvíz helyről (falikorongról történyt az idítás) közcsavar, T idom az egyik fele ment mostmár az új keverő csaptelep hideg ágába, a másikról meg a elektromos melegítőbe, majd onnan a keverő csaptelep meleg ágába. Minden vezeték hollanderes, drótos flexi. És mind a két ágba bekerült egy egy sarok szelep.

 És történt még egy nem használt gáz csatlakozás végleges lezárása.

 Hát így utólag az a tömlős csatlakozás  eléggé gagyi  volt.

 Az ár ? Hát elég húzós, anyag nélkül 28 eft.  1óra 15 perc alatt végzett a szaki.

 Az anyag, amit én adtam 14, 5 eft. (keverős egykarós mosogató csap 7eft, 2d. sarokszelep, 2800 ft, gázcsap 1600 ft, flexi gázcső 3000 ft, egyéb apróságok, T  stb. )

 Végül a biztonság a legfontosabb.

 

 

 Így utólag  : a régi kétkezes/kétgombos mofém csaptelep bevezető csővei  túl rövidre lettek anno vágva, arra semmi roppantós vagy más csatlakozás nem ment volna rá. És  van egy új, modern egykaros keverő szelepem.