tandora Creative Commons License 2011.07.07 0 0 1668

Kicsit eltérek az eredeti témától, de van megoldásom a torokszárazságra. A gégészem szerint ez enyhe garatnyálkahártya gyulladás, ami nem tart sokáig, csak kb. életünk végéig. Néha jobb, néha rosszabb. Olyan, mint a herpesz, meg mint a Boeck. A tüdőgyógyászom szerint ezek gyakran együtt járnak. Szóval minden mindennel összefügg.

 

Na de a megoldás:

 

1. Ha csak kicsit van kiszáradva a torkod, akkor hatásos a fél pohár meleg vízbe egy teáskanál szódabikarbóna (gyógyszertári hatásosabb, mint a háztartási) és ezzel a gargalizálás naponta 3-4-szer. Nekem már egy gargalizálás alkalmával is pár órás nyugi van. Attól eltekintve, hogy folyamatos hányingerrel küzdök a szódabikarbóna miatt... 

 

2. Ha rosszabb a helyzet és már fáj is a torkod, akkor jön a nagyágyú. Ez pedig a gyógyszertári bórvazelin. Na jó, ez lényegében sima vazelin, szóval a gyógyszertárban bármit gondolhatnak ha kéred... :D Szóval vazelin. Mindkét orrlyukadba be kell tömni egy kb. cseresznyényi vazelint, egy kis vattapanacsot utánuk nyomni és kb. fél-1 órán keresztül tűrni. A vazelin "lecsorog" a száraz torokra és elképesztően hatásos. Megkérdeztem a gyógyszerészt, semmi gáz nincs vele, ha az ember lenyel egy-két tubus vazelint. :) A vatta azért kell, hogy a felolvadó krém ne folyjon a szádba. Ez egészen addig hatásos, amíg valamilyen sűrű, meleg ételt nem eszel. A víz meg a langyos leves békén hagyja, de egy szendvics már leszedi a vazelint a garatról. 

 

(A vicces része: a párom szerint van valami pajzán abban, ha az ember lányának be van vazelinozva a torka ... :DDDDD )

 

Bocsánat, hogy eltértem a témától, de hátha tudtam segíteni, vagy hátha valaki másnak később még jól fog jönni ez az infó. 

 

Ja, még a cukorkaszopogatás is jó - Orbit dropsz, abban nincs cukor, nem teszi tönkre a fogat és nem hízlal. :D 

Előzmény: éjjelibagoly50 (1660)