czirakib Creative Commons License 2011.06.30 0 0 84

Igen, a netről érdemes tudásanyagokat szerezni, de nem mindegy, hogy honnan és milyet... Nagyon sok ingyenes anyagra tehetsz szert a Google keresőből, azonban ezeknek megvan az a veszélye is, hogy azt hiszed, jó, amit abból merítesz, jól csinálod, közben pedig tévúton jársz és senki sem tesz helyre szakmailag. Így is nagyon könnyen előfordulhat, hogy hiba minden - általad hasznosnak vélt - tudás, az eredmények lemaradnak.

 

Másik pedig, ami gáz a neten összeszedett ingyenes anyagokkal, hogy az igazán értékes infokat senki sem adja ingyen. Amiket megtalálsz díjmentesen, azok maximum töredékei annak, amiket egy jó, fizetős tudásanyagból tanulhatsz.

 

Továbbá nagyon fontos a tematika is. Ebben a szakmában különösen! A webdesigner szakma ma már nem csak abból áll, hogy kreatívkodsz egy honlapra és kész. A megrendelők ma már elvárják Tőled, mint a szakitól, aki a honlapjukat készíti, hogy konyíts a keresőoptimalizáláshoz, mert hát nem dísznek csináltatja a honlapját... Érts a webergonómiához, az online marketinghez, stb... A szép, mutatós honlapjával senki nem megy semmire, ha az nem lelhető fel a Google kereső találati listáján és a kutya se látogatja.

 

Tehát azt mondom, hogy a webdesigner szakma mára nagyon összetett. Egy komplett honlapot várnak el a webdesigner- től, annak keresőoptimalizálásával, és megfelelő online marketing előkészítésével együtt. Ez a tapasztalatom. Ezért olyan tudásanyagot, olyan webdesigner tanfolyamot kell keresni, ami komplexen megadja ezeket az információkat és kifejezetten a gyakorlatra összpontosít.

 

Amitől óva intek mindenkit: hogy olyan webdesigner tanfolyamra jelentkezzen, ahol üveggombok és egyéb navigációs elemek gyártásában kimerül a webdesigner képzés. Ez ugyanis a legnagyobb baromság. Ma már számtalan ingyenesen letölthető, jobbnál jobb és változatos navigációs elemeket találhatsz a neten és használhatsz fel a honlapodon. Semmi szükség ma már gombok, menüpontok és egyéb navigációs elemek gyártására. Sőt, ha igazán használható tudást akarsz, szerintem nem "nevezel be" olyan tanfolyamra sem, ahol Dreamweaver- t oktatnak. Azzal max. egy plakát- szerű honlapot tudsz készíteni, ami a web kettes világában nullával egyenlő. 

 

---------

Cziráki Barbara

webdesigner

www.webdesign-grafika.hu