spapda Creative Commons License 2011.06.27 0 0 24444

Tudtommal nincs szénacél belőle. Hol olcsó? Google a barátod. Na meg ez attól is függ, hogy te hol laksz, mert lehet, hogy a picivel drágább helyi boltból még mindig olcsóbb megvenni, mint az olcsóbb webshopból hozatni, és fizetni a postaköltséget. A legolcsóbb helyeken egyébként 8000-8200 Ft a Mora 2000, egyedül a Grube webshopban láttam 6700 Ft-ért, de szerintem ők csak egyszerűen nem frissítették az árlistájukat tél óta, amikor volt egy érezhető áremelés majdnem minden Mora késre.

 

H_G topictárssal ellentétben én nem venném a rikító neverlost editiont, mert drágább, mint a sima változat, ami ugyan valóban ocsmány mind látszatra, mind tapintásra, de a neverlost bazári színe sem éppen telitalálat, meg terepen nem is előnyös, ha már fél kilométerről állat és ember is kiszúrja a kés viselőjét. Persze meg lehet indokolni, hogy pont az erdőben jó az élénk szín, mert így ha leejtjük, könnyen megtaláljuk, de azért én sok év erdőjárás és kempingelés alatt egyszer sem azért találtam meg a leejtett bicskát/kést (eleve ritkán ejti le az ember a kést), mert rikító színe volt, hanem azért, mert láttam hogy hová esik, illetve ha nem láttam, felismertem a földön/avarban/hóban/sárban. Pedig a jelenlegi túrakésem (Mora 860MG) aztán "ződ" rendesen. Sötétben pedig minden becsületes embernél lámpa van, ugye, úgyhogy a sötétben világító kialakítás sem olyan létfontosságú funkció (számomra).

Ha a látvány is számít, akkor már inkább a 2010 Bushcraft széria darabjai közül válogatnék, hiszen a penge ugyanaz, a markolat pedig talán még jobb is, mint a 2000-é (a tok szerintem mindenképpen). Igaz a 2010-esek drágábbak picit.

Olcsó beszerzési forrás a hidegfem.eu, ahol a vételár átutalásakor a cég állja a postaköltséget, vagyis 8000-ből kijön az egész beszerzés.

Előzmény: Bagaba (24440)