Rejtélyvadász Creative Commons License 2011.06.18 0 0 163

Utánanéztem, hogy napjainkban mit mondanak a Holdról.  

Az egyik legfontosabb, hogy rövidesen sétarepülés lesz a Hold körül. James Cameronnal.  150 millió dollár, és már viszik is.

 

 

"... Műszaki problémát ez nem okoz,

megvan a Szojuz űrhajó, és megvannak a meghajtást biztosító rakéták, amelyek el tudják juttatni a Szojuzt a Föld egyetlen kísérőjéhez. Csak éppen jelentkező nem volt eddig: Cameron az első, aki megállapodott az orosz űrturizmus szervezésével foglalkozó amerikai Space Adventures céggel, és az utazás időpontját 2015-re tűzték ki. ..."

 

"....  A Space Adventures nem zárja ki, hogy két "Hold-turista" is utazhat, például egy orosz űrhajós irányításával, s ebben ez esetben a vállalkozásból profitra tehet szert az Enyergija korporáció, de egyelőre nem tudni, ki lehetne a második....."

 

Tehát idáig nem volt, akit érdekelt volna a Hold. Mert, ha igen, már réges - régen sétarepüléseztek volna. Így már érthető. Illetve akkor azok a k.......va amcsik miért hazudtak, hogy milyen drága egy ilyen utazás..........  Ha Ivánéknál lesz még egy jelentkező, akkor már költőpénz is lesz. No nem a jelentkezőnek, hanem a fuvarosnak.....

 

Másik:  Rengeteg vizet találtak a Holdon. Ami nagyon jó, lehet menni, még strandolni is. Csak megzavarta az eddigi teóriát:

 

"....Ha ezekben a mélyebb rétegekben és a holdi magmában valóban ilyen magas a víztartalom, az megkérdőjelezi a Hold születésének eddig a tudomány által egységesen elfogadott elméletét is......."
De, sebaj :  "........A geológusok most új Hold-keletkezési elméletet dolgoznak ki, ami illeszkedik a mérési eredményeikhez...."   Hát ilyen egyszerű a megoldás.  Ennyire kell komolyan venni minden elméletet ?

 

Megnéztem, mi a helyzet ezekkel a  Hold anomáliákkal.  Ezt találtam:

 


".... Arlin Crotts , aki koránt sem sci-fi író, a New Yorki Columbia Egyetem asztrofizikusa és kozmológusa több mint 1500 különös fényt, úgynevezett Időszakos Holdi Jelenséget (TLP) vizsgált meg. A kutatók évtizedeken át vitatkoztak, hogy valós jelenségről vagy puszta érzékcsalódásról van-e szó. Crotts úgy véli sikerült elegendő és megalapozott bizonyítékokat begyűjtenie a TLP-k létezéséről,

 

".....A TLP-k a Hold legnagyobb rejtélyei. Időtartamuk egyetlen perctől akár több óráig terjed, ami során észlelhető fényesedés, elhalványulás, vagy elmosódás következik be a felszín több kilométeres területén. Egyes megfigyelők egy ezeknél is különösebb vöröses    ragyogásról számoltak be. ....."

 

"....Nem sokkal az Apollo Hold-küldetések elindulását követően amerikai és brit kutatók több mint 1500 észlelést katalogizáltak, de már ennél jóval korábbról is vannak feljegyzések, melyek a TLP-kre utalnak.  

 

Az egyik legkorábbi a 10. századból, az angliai Canterbury székesegyház szerzeteseinek tollából származik, amelyben egy robbanásról számoltak be a Holdon. Az Apollo 11 űrhajósainak jelentésében is szerepel egy fényjelenség, amit az Aristarchus-kráter feletti elhaladásuk során észleltek. 

 A fényjelenségeket főként az amatőr csillagászok észlelik, ezért a megfigyelések a legnagyobb jóindulattal sem igazán nevezhetők uniformizáltnak, az átvizsgálandó adathalmaz leginkább egy összekuszálódott gombolyagra emlékeztet,....." 

Ezek napjaink egyértelmű információi a tudománytól és a Holdról.