Törölt nick Creative Commons License 2011.06.18 0 0 1888

No, ezek az izgalmas kérdések, és ezért gondlom, hogy nem úgy kéne hozzáállnunk nekünk, keresztényeknek sem a tdományhoz, sem a Bibliához, ahogy eddig tettük. Azt hiszem, nem tévedek sokat, ha azt mondom, leragadtunk a 19. században.==

 

Nem gondolom.

 

A legmodernebb tudomány sem cáfolja a Biblia mondanivalóját. Természetes a Biblia olyan világképet tartalmaz amilyen a megírásakor volt elfogadott. Pl. Ma nem úgy jellemezzük a gazdagokat hogy sok marhája van....

 

A Biblia mondanivalója nem változott. Megértéséhez azonban meg kell ismerni az akkori gondolkodásmódot.

 

Ez ma is igaz:

 

IITim.3:16A teljes írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre,17Hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített.

 

Vagy:

 

IIPét.1:20Tudván először azt, hogy az írásban egy prófétai szó sem támad saját magyarázatból.21Mert sohasem ember akaratából származott a prófétai szó; hanem a Szent Lélektől indíttatva szólottak az Istennek szent emberei.

 

Vagy:

Zsid.4:12Mert az Istennek beszéde élő és ható, és élesebb minden kétélű fegyvernél, és elhat a szívnek és léleknek, az ízeknek és a velőknek megoszlásáig, és megítéli a gondolatokat és a szívnek indulatait.


Előzmény: Sven7 (1881)