nazareth Creative Commons License 2011.06.03 0 0 691

Szerintem nem annyira agymosott az a duma. Amíg pszichiátriai kezelésre szoruló embereket raknak utcára azért, mert bezárják a kórházat a fejük fölött, meg üres (és emiatt használhatatlan) mentőautókra futja csak, nos addig akármennyire is rosszul hangzik, luxus azon filózni, hogy pumpálunk-e pénzt egy olyan kiállítás rezsijébe, amit pár önkéntes erején felül és ingyen próbál életben tartani. Ekkor már igencsak rózsaszín szemüveggel kell hozzászámolni a mérleg pozitív oldalához még a "guruló forintokat" is (mert hogy a közvetlen profit nem a pozitív oldalra kerül, az biztos). Kétségtelen, hogy a dolog eddig úgy-ahogy működött, de alapvetően nem ez a dolgok helyes működésének módja.

 

Szerintem attól a ponttól kezdve, hogy ezt a fórumot olvassuk (tehát vasútrajongók vagyunk), képtelenek vagyunk a helyzetet objektíven megítélni. De képzeld el, hogy véletlenül rossz helyre kattintottál, és most az alsópusztamocsoládi szörf-múzeum rajongóinak topikjában olvasod a morgolódó hozzászólásokat, hogy nincs pénz a múzeumukra. És esetleg felmerül benned, hogy "ki a csudát érdekel a szörf?..." - ha érted, hogy mire akarok kilyukadni :)

 

Ami a feltételezett telekügyleteket, pozíciógyártásokat illeti, csak bízhatunk benne, hogy vaklárma. Azzal mindig számolnunk kell, hogy a médiában nem egyszerre kerül felszínre az igazság (már ha egyáltalán felszínre kerül), szóval ahhoz, hogy a teljes képet lássuk, idő kell (meg egy egymásnak feszülő RTL klub és HírTv:)

Előzmény: Zs:) (690)