talajmente Creative Commons License 2011.06.01 0 0 49636

 

  Sziasztok Fanatikusok,

 

  (milyen érdekes, ha ez a megszólítás, igen ritkán kapok választ, pedig szerintem jól kifejezi a lényeget - ugyanaz a fotós és a VWT3 fórumon - jómagam büszkén vallom, hogy... Jézus, már megint elmentem terjengősbe.)

 

  Három gondolat:

  1. a grapefruit lefőzetett, miután nem kaptam érdemben választ. Szerintem hibátlan, bár még külön pihentetem a frakciókat és higítva sincs, az előpárlatból és a középpárlatból mintát küldtem GC vizsgálatra, eredmény két hét múlva.

  2. pektin-ügyben rengeteget kutattam a neten és azt találtam, hogy Sólyom tanár úr gondolatait ez ügyben - remélhetőleg - kissé meghaladta az idő: a modern pektinbontók kapcsán (Llazyme, mondjuk én Trenolint használtam, eredmény két hét múlva :) ) a gyártó esküszik, hogy semmi észteráz-tulajdonsága nincs a cuccnak. Persze bocs, ha erről már volt szó.

  3. nagyon kíváncsi voltam, hogy az élesztő íze/illata valóban megjelenik-e a párlatban és nem. Ez ügyben cukorral kísérleteztem (fúj) amihez ipari mennyiségű élesztőt adtam. A kísérlet leírása itt: http://tinyurl.com/3kfx6ao

 

  Pálinkásat,

  - t.