Arth_ur Creative Commons License 2011.05.30 0 0 7

No, megint egy gyönyörűség:

Súlygyarapodáshoz vezethet a sok nátrium-glutamát

Az egyik legelterjedtebb adalékanyag étkezés utáni fejfájást is okozhat. Tovább »

forrás: Index.hu

 

Valamint lábujjtöréshez is, ha több kilós NaGlu tömbökbe rugdosunk bele...

 

Két súlyos ökörség biztosan akad itt:

1, Ezt ízfokozót azért használják, hogy jobb ízűnek, kívánatosabbnak érezzük az ételt, és ha annak érezzük, akkor - mit ad isten - többet is eszünk belőle. Amitől - megint csak minő meglepő - többet is hízunk, mintha kevesebbet eszünk. Biztosan leesett volna az aranygyűrű az MTI hírírójának a kezéről, ha netán ezekre a hihetetlenül bonyolult összefüggésekre is utal...

:-(((

2, A cikk nagy ívben hanyagolja annak megemlítését, hogy glutamát van a leghagyományosabb kajákban is, és semmilyen hozzáadott vicvac nem kell hozzá. Többek között jó szülénk házias tyúkhúslevesét is azért is esszük olyan jóízűen, mert jó sok glutamát kifő a húsból.