Vicco Creative Commons License 2011.05.28 0 0 4322

Sziasztok!

 

Mostmár 3 napja nálunk lakik a kis bologneseünk. Szerencsére egyáltalán nem sírt, első éjszaka is csak kétszer keltem fel hozzá mert picit nyüszögött de rögtön vissza is aludt.

Lenne néhány kérdésem ha nem gond :)

Amit kaptunk a tenyésztőtől tápot egyáltalán nem ette, most vettünk neki royal canin tápot, az nagyon ízlik neki :) Remélem nem gond hogy így egyik napról a másikra másmilyet eszik, de örülünk hogy legalább mostmár eszik :)

a következő, hogy nagyon sokat rágcsálja magát, ez normális? hátsó lábait, farkincáját, vakaródzik is néha. arra tudok gondolni, hogy mikor voltunk érte, akkor is az anyukájának a farkincáját rágcsálta, és hogy ez benne maradhatott, ez lehet? vagy valami más?

Amit még nem tudunk, hogy hogy kezeljük, hogy nagyon sokat alszik ami ugye természetes, de mikor ébren van, nagyon be tud pörögni, rohangál össze vissza, rágcsál ugat stb (mondjuk apum adja is alá a lovat :)) aztán nagyon kimelegszik, lefekszik a pvc-re, és félünk hogy meg tud e így fázni vagy mi ilyenkor a teendő? Most azt csinálom, hogy várok kb 5 percet annyi idő alatt elalszik és utána gond nélkül be tudom tenni az ágyába. Vag próbáljuk hogy ne pörögjön ennyire?

és akkor az utolsó kényes téma a szobatisztaságra nevelés. Van kutyapelusa, persze még csak három napja van itt és türelem kell hozzá. Eddig azt csináltuk, hogy amikor láttuk hogy pisilnie kell akkor elvittük gyorsan a pelusra, és ha időben sikerült és a pelusra ment akkor nagyon megdícsérgetjük, meg örvendezünk, amikor meg nem sikerül oda meg igazából csak rászólunk, hogy ejnye, de nyomatékosan. Van esetleg valami bevált tippetek a nagyobb hatékonyság kedvéért? :) de már egyszer sikerült egyedül is odamennie :)

 

Minden hasznos infót szívesen várok, én már teljesen túlaggódom magam, hogy úristen jövőhéten kap oltást, és ha rágja a nadrágom, nem kap e el onnan bacit meg ilyesmi :)

 

Köszönöm szépen előre is a segítséget!