Zoltanuss Creative Commons License 2011.05.26 0 0 53233

 Látom keveritek a lehet -et és a szabadot.

 A GMBSZ azt írja készülék cserénél , ha ugyanolyan teljesítményű és ugyanolyan jellegű (na ezt azért sokféleképen lehet értelmezni )  vegyük úgy  - gáztűzhely  az uygyanolyan jellegű mint atöbbi ) a kazánnál a nyilt égésterű ugyanolyan mint a másik nyilt  - zárt égésterű ugyanolyan mint a másik stb.) tehát ha  egy nyilt égésterű cirkót akarok nyiltra akkor nem kell...  ha egy zárt égésterű cirkót cserélek egy zártra  vagy egy parapet konvektort cserélek ugyan olyan parapetre  ... akkor   de csak akkor  terv nem kell, amúgy minden más kell.

 

 Mindenki más tarja a markát !!

 Pl. azt nem értem, hogy a nyomorult 12 k W-os   magyari cirkót cseréltetetek ugyanolyanra tán még a gyártmány is az lesz, tehát nyilt égésterüre, akkor minek kell kéményt méretezni. vagy ha mán kell akkor ezt a kéményseperő miért nem végzi el - természetesen pénzér.

 Most valahogy úgy néz ki - ő valami ép. gépész mértezése alapján ad szakvéleményt, de hát a z ép gépész már megállapította , hogy akémény jó . Akkor minek kell még a más faszával verni a csalánt ?? Nem értem.

 Amúgy  a lényeg !

 Gáztömören kell szerelni - kell biztosítani az égéshez  a megfelelő levegő ellátást és a az égéstermék megfelelő elvezetéséről kell gondoskodni.

 Egy felelőségteljes szerelő az csak gáztömören szerel, azért felméri, hogy biztosított e a levegő utánpótlás, és a kéményt is megnézi.

 Ha bárhol problémát lát, veszi a kalapját és tovább áll.