Rudolfking Creative Commons License 2011.05.25 0 0 40562

Az időjárás: Valóban lehet csapadék. Várhatóan péntek késő este, de inkább éjjel ér ide a hidegfront, mely mentén záporok-zivatarok járják be az országot. Ezek lehetnek hevesebbek, kikerülhetik az útvonalat, stb. Az biztos, hogy olyan 3-4 óra alatt átvonul (18 és éjfél között) a nagy része, onnantól nem várható csapadék többet az egész Kinizsi alatt (esővel túra alatt semmiképp sem számolnék). A hidegfront után lehet némi felhőzet még szombaton kb. délig, de utána zavartalan napsütésre lehet számítani vasárnap estig (kivéve persze éjszaka, de akkor sem a felhőzet miatt :) ).

A hidegfront miatt hajnalban hűvös lehet, akár 10 fok alá is hűlhet a levegő. Délután 2 körül már 22 °C fölé emelkedhet a hőmérséklet, 20 órára 16 °C köré hűl. Szombatról vasárnapra éjszaka 8-9 °C lehet a minimumhőmérséklet, de a völgyekben ennél még néhány fokkal hidegebb elképzelhető. Vasárnap már ismét 24-25 °C-os maximumhőmérséklet várható., csapadék azon a napon sem várható. A hétvégén erős szél sem lesz jellemző.

 

Szerintem jó túraidőnk lesz, ha nem áztatja szét egy szerencsétlen zivatargóc a terepet péntekről szombatra, akkor ideális körülmények lehetnek az egész útvonalon.