Törölt nick Creative Commons License 2011.05.20 0 0 1121

Üdv!

Így,a képek alapján már jobban érthető a "helyzet".Igazi vasgyári buhera, abból a korból('68-'80)amikor a gyári hegesztő(lakatos,csőszerelő)munkás otthonra,csak álmodni mert egy igazi, gyári "boltban" kapható hegesztőgépről(Hetra,SCH dinamó stb.) Az okok egyszerűek voltak.

-Nem lehetett megvenni,csak a"piszkos maszeknak"némi pártkapcsolat után.

-Nem volt rászánható pénze az egyszerű dolgozóknak.

Na ekkor jöttek a buherák.Ismeretség után.Leégett negyméretű trafók ujratekercselése némi villamos számitás,és trafólemez vágás,átszabás után.

Az eredmény:nagy százalékban olyan szörnyek keletkeztek, amik pillanatok alatt égették el még az 5-ös pálcát is,vagy leverte a 25-ös biztosítékot, hameg megpatkoltad(mert megtetted hogy végre megvarjad azt a k...va kerítést)az oszlopig égett a 220 mint a csillagszóró.

Persze keletkeztek használható szolíd jó működő gépek 2-3fokozatúak is.Azt bedobozoltad,hogy a beleszagoló (pisilő)kutyát ne üsse agyon az áram mikor az udvaron dolgozol,meg persze téged sem, amikor hegesztel(varsz).Meg büszke voltál rá.Az utcában csak neked volt.

Tanácsom:Szedd szét,értékesísd a Méh-telepen,pótolj hozzá némi pénzmagot és vegyél egy gyári gépet ami az igényeidet kielégíti.Ezzel a géppel ne kisérletezz mert az egészséged is rámehet(agyonüt az áram).Vagy tarsd meg ereklyének a nagypapa emlékére.

Van egy pici képgyüjteményem "buher"hegesztő gépekről,párat beteszek.

Engedelmeddel a tiedet is begyűjtöm.

 

 

 

 

 

 

Ui:50 éves vagyok.Ha az emlékeim nem csalnak a 70-es években,és annak végén,azért ha bementem vasedény boltba(Ózd) nem láttam hegesztőtrafót,de flexet sem a polcokon,pedig vasgyárban már javában használtuk.Láttam viszont mosógépet,Kékes TV-t,vasalót,kávéfőzőt(kotyogót),lemezjátszót(ABBA lemezzel),ereszcsatornát,Pannónia motort.De komolyabb szerszámokat valahogy nem.

 

(Ez a poszt 51 perc alatt készült el,gépelési technikámnak köszönhetően.)

Előzmény: .szivar. (1120)