Törölt nick Creative Commons License 2011.05.20 0 0 4625

Rendben van, holnapután megpróbálom, a mostani már sajt. :) (Holnap meg a TeSzedd viszi majd el az időmet.) De párszor már próbáltam hasonlóképp (mondjuk a 24-26 fokot nem egyszerű biztosítani, még az is lehet a baj, hogy ez nem sikerült, mert a minap a szobahőmérőm is tönkrement), de a vége az lett, hogy kijött a kecskeíze, adhattam a kutyának. :S

 

Amúgy meg valamitől mindig colis lesz a sajt, ha kezeletlen tejből készítem, pedig nincs tőggyulladásuk. :) Szalma nincs a kecskék alatt, hiszen hat éve nem termesztettek a környéken búzát. Így a kipocsékolt, trágyás szénán fekszenek éjjel, szóval a szőrük valószínűleg elég szennyezett. Másra nem tudok gondolni, mint hogy az fertőzi meg, ha belehull fejé közben.

 

Én csak azt nem értem, hogy itt ez a Kecsketenyésztés c. könyv, de egy olyan tejtermék-recept sincs benne, ami eddig bevált volna, vagy legalább hasonló sikerült volna. És vajon üzemben hogyan készítenek kecsketúrót?

Előzmény: Kriszta721 (4624)