sancibácsi Creative Commons License 2011.05.16 0 0 2196

"Korabbi felelmeim meg mindig nem oszlottak el tejlesen, hogy egy tomegkalyha brutal tulfutene a hazat begyujtaskor."

Én építettem már mindkét eljárással, de méis úgy érzem, hogy a félelmed nem nekünk kell eloszlatni. Rengeteg kérdést tettél már fel, és válaszoltunk is már rá, demégis úgy gondolom nem nekünk kellene feltenned ezeket a kérdéseket sorban, hanem keresned egy kályhást, és vele egyeztetni. Egyrészt azért, mert Ő tudja milyen kályhát, milyen méretben, anyagokkal, ... szeretne megépíteni, hiszen Ő ismeri a házat, stb. Másodsorban rajta tudod Te is számonkérni később, a felelősség az övé. Harmadszor pedig: a tömegkályha építés sokkal szerteágazóbb, mint a cserépkályha ép. Arról én nem vagyok meggyőződve, hogy egy kályhaépítőnek innen az internetről kéne osztani az észt ismeretlenül. Egyébként sem vagyok meggyőződve, ha itt bárki közülünk leír valamit, az az ismeretlen ott érteni fogja-e; vagy ha érti, akkor pontosan AZT érti-e, amit én, vagy más szándékozott leírni:-((

 

A túlfűtésre visszatérve.

A kezdeti hősokk kivédése nem csak a külső fal megvastagításával érhető el, arra van más megoldás is. A külső tömeg növelése a felületi hőmérséklet csökkénését, ezálltal a fűtőképesség romlását eredményezi.

Ha annak a helyiségnek a túlfűtésétől félsz, ahhol a tüzelsz, (???) arra is létezik megoldás.

De ezek mind kompromisszumok, vagyis tudni kell mit-minek az árán nyerünk (mit vesztünk álltala). Ezek ismeretében kellene a számodra, lakásra legideálisabbat kiválasztani.

Ehhez pedig úgy érzem a helyszín megismerése, konzultáció,.... szükséges, számodra pedig nagyon kevés egy-két rész információ.

Előzmény: Sitizs1 (2192)