landsmann Creative Commons License 2011.05.10 0 0 2516

Szerintem az nem egészen oké, hogy műtét után 6 nappal még jüószerével a szükségletek elvégzésén kívül fekvéssel töltöd a napot. A sok fekvés elgyengíti az embert, lehet ettől érzed gyengének magad. Nekem egyik műtét után sem voltak ilyen fájdalmaim, nem szedtem egyszer sem fájdalom csillapítót. eszembe sem jutott. Talán mert jobban tűröm a fájdalmat, vagy egyszerűen nem volt olyan mértékű, hogy szükségességét lássam a csillapításnak. Égő érzés akkor volt, amikor többe mászkáltam, huzamosabb ideig talpon voltam vagy ültem. Ilyenkor fél, egy órára elnyúltam a haverőn, aztán ismét órákat bírtam talpon.

Nekem nem volt hőemelkedésem. Kötés? Nekem csak a műtét utáni napig volt leragasztva, utána szabadon volt. A kötözött seb mindig lassabban gyógyul mint a szabadon lévő. Gennynek nem nagyon kellene lenni. Bár ha nincs kipirosodva, megduzzadva, nem fájdalmas, akkor nem lehet vész. Szerintem ne kösd be, hagyd szabadon. Esetleg megteheted azt, hogy Betadine sebfertőtlenítővel kenegeted a sebet. Én is ezt tettem, naponta 3-4 alkalommal. Varratszedés után már csak napi 1-2 alkalommal, aztán bő 2 héttel a műtét után el is hagytam teljesen. Szépen gyógyult a seb, nem nedvedzett, nem volt bepirosodva, megduzzadva és nem fájt.

Alsót meg nyugodtan hordhatsz, legfeljebb ha pont a vágásra esne a gumija, akkor vegyél olyat, aminek nem olyan szoros a gumija.

Előzmény: Törölt nick (2514)