motinka Creative Commons License 2011.05.01 0 0 27158

 

A két kép talán mások fantáziáját is megmozgatja.

A 3,6-as medencémbe valami ilyet tervezek, mindkét "eszközt" már beszereztem. A napernyőtalp a medence közepére kerül tele vízzel, fagytestként is funkcionálhat :o)

A ruhaszárítóból olyat kell választani, aminek a fesztávja majdnem , vagy egyezik a medence átmérőjével. Ha csak majdnem, akkor meg kell toldani annyira hogy a szárak kilógjanak a medencén túl.

Természetesen  ruhaszárítót szét kell szedni és napernyő formátumura (fordítva) összekell rakni. Ahhoz hogy a "támasztó lécek" ne tudjanak lecsúszni egy bilicset kell alá rakni. A támasztók és a tartórudak közé, a középső rúdra távtartót kell berakni ( egy 63 -as PVC cső megfelel méretre vágva).

A középső tartórudat olyan hosszúságúra kell elvágni, hogy az pont a talpba belehelyezve a medence szélére üljön fel a 4 hosszú léc. Persze jobb ha a medencén kívülre, a 4 tartó alá kerül egy-egy  tartó, ami tehermentesíti a medence palástot. Ha így feláll a sátor szerkezet, mehet rá a takaró fólia, a medencén kívül a fóliára nehezéknek téglát raknék körbe hogy a szél ne tudja felkapni.

Ez természetesen a terv és csak a téliesítést szolgálná, és csak leásott köralakú medencéhez tudom elképzelni.

Na mi a vélemény?