Beat it Creative Commons License 2011.04.29 0 0 17291

Számoljunk. Hpasp egy Favorit komplexum árát 60 millió dollárra saccolja. Legyen 70 a rendszerbeállítással együtt. 2 komplexum tehát 140 millió dollár. Átszámolva kb. 28 milliárd forint, ha nem tévedek. Ha ezt elosztjuk 3 évre, akkor kijön évi közel 10 milliárd forintos költség, annyit ki lehetne gazdálkodni. (1. év: személyzet kiküldése kiképzésre, infrastruktúra megteremtése 2. év: első folytatása, és megjön az első komplexum, 3. év: megjön a második komplexum.) Mivel ez igen optimista ütemterv, időcsúszás lehet és vele párhuzamosan a pénz előteremtésének ideje nő.

Felejtsétek el, hogy nincs pénz. Mindenre van pénz, csak akarni kell. Gondoljon mindenki az idei 26 milliárdos költségvetési zárolásra a HM-nél. Majdcsak fedné az összeg az Sz-300-ast.

A Gripen program éves törlesztése is 10 milliárd körül van, és ezen felül van még az üzemeltetési költség, ami jóval magasabb egy Favorit komplexuménál. Utóbbinál a megvétel drága lenne, de a járulékos haszon, a légvédelmi képesség ugrásszerű növekedése (vagyis inkább létrejötte) miatt megérné.

Előzmény: zsitvica (17290)