Törölt nick Creative Commons License 2011.04.26 0 0 44

Szia!

Megpróbálok válaszolni a kérdéseid nagy részére, bár kicsit olyan ez, mintha azt kérdeznéd, hogy milyen kocsit vegyek :)

Node viccet félretéve:

  • a TV-n az úgynevezett Internet@TV szolgáltatás segítségével tudsz internetezni. Ez alapvetően a Samsung oldalán fellelhető applikációk konténere, melyek száma egyre növekszik. Telepíthető alkalmazások: Index, FM, Youtube, Facebook, Picasa, Google Maps, Vimeo, Daily Motion, rahedli sok játék stb. stb. Természetesen sosem fogsz tudni úgy netezni a tévével, mint egy számítógéppel, ami teljesen egyértelmű, hiszen a betüknek is nagyobbaknak kell lenniük és nyilván mindenhol navigálnod kell tudni a távirányítóval.
  • a WiFi modul alapból nem jár szerintem semelyik tévéhez sem, csak a 450e Ft körüliekhez. Én azt javaslom, hogy különösen, ha Youtube videókat is nézel, érdemes vezetékes kapcsolatot használnod. Mindamellett normál, tehát nem HD minőségű filmeknél nincs gond a WiFi-vel, a HD filmeket is viszi szépen, ha a wireless routerhez nem kapcsolódik egy másik olyan számítógép, amivel éppen torrentezel :)))
  • feliratra nem tudok pontos infót adni, de tudja az srt, txt, sub feliratokat 99% valószínűséggel
  • a 100Hz már rég nem módi, most már van 200, 400 sőt asszem 800Hz is, de ezekkel csalnak. Nálam ki van kapcsolva MINDEN képjavító akármi... Szóval ne ez legyen a szempont szerintem. A 3D tévéknél meg ugye 3D esetén a 200Hz a 100Hz-et jelenti oldalanként.
  • csak egy tanács: szerintem nem jobb a LED TV, sőt egyesek szerint természetellenes a fehér fénye, mivel sárgából és kékből rakják össze. Azt a plusz árat, amit egy LED tévéért adsz ki, fektesd be inkább egy 3D TV-be, garantáltan megéri :) Sokan mondják, hogy az LCD TV háttérvilágítása az évek múlásával elöregszik... szerintem 6-8 évig biztos kitart, azután meg már úgyis elavultnak fog számítani bármilyen tévé.
  • csatlakozók: hát ez attól függ ugye, hogy mit szeretnél csatlakoztatni. Azt azonban érdemes megjegyezni, hogy ezek a k_rvavékony tévék épp azért mert vékonyak, nem rendelkeznek normális csatlakozóval, tehát már egy VGA kábel esetén is külön adapterre van szükség. SCART-nál detto. Mivel a SCART nagy, ezért olyat a TV oldalán nem fogsz találni. HDMI-t és USB-t viszont dögivel. Szerintem fontos, hogy a TV oldalán legyen USB, HDMI és RCA. De szerintem már nincs is olyan TV, amelyiken ne lenne... Amúgy meg úgyis az lesz, hogy veszel egy 2TB-os külső HDD-t, felparticionálod, az egyikre tolsz ménkü sok filmet, a másikat meg használod timeshifting partícióként és csak nagyon ritkán nyúlsz a TV-hez.
  • a Galaxy Tab szerintem már fogja tudni az AllShare funkciót és wireless fogja látni a TV, tehát filmeket is játszhatsz le róla.

Remélem tudtam segíteni, üdv

 PET

Előzmény: Kupaktanács (41)