Törölt nick Creative Commons License 2011.04.25 0 0 11669

Ez nem az ellenzékieskedésről szól (megjegyzem, amúgy van elég alapanyag a jogos ellenzékieskedéshez...Mondjuk pont a Lisztferihegy-ügy nem ilyen, más viszont igen), kivéve Utas2 bejegyzését, de az egyébként is magáért beszél. Viricsit IRL is ismerem, nem ezen van a hangsúly.

 

Ahogy már írtam, és te is utalsz rá, tökéletesen érthető, ha valaki Ferihegyre járt eddig dolgozni, akár évtizedek óta, és nagyon nehéz neki megszokni az új nevet.

 

Ha jól emlékszem saját magamra ( :) ), anno tetszett a kinyírt földrajzinév-bizottság javaslata, hogy "Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, Budapest-Ferihegy" legyen az új elnevezés . Ezzel a földrajzi és történelmi-szellemi hagyaték folyamatossága is megmarad. Amire egyébként is előszeretettel hivatkoznak a jelenlegi erők.

 

De nem így döntöttek, ami egyrészt sajnálatos, másrészt viszont kábé visszafordíthatatlan (jelenleg). Ez nem olyan téma, amiért ezrek vonulnának a Kossuth térre...

Talán valami józan embernek előbb-utóbb eszébe jut, hogy az eredeti javaslatra hasonlítva visszakerüljön Ferihegy neve. Addig meg fölösleges bárkinek is ezen stresszelni, mert az nem jó az egészségre.

Előzmény: Törölt nick (11668)