senior5 Creative Commons License 2011.04.14 0 0 1460

Tiszteletem!

 

Elnézést a megjegyzésért de meg kell különböztetni az orvosi és jogi értelemű valamint a ténylegesen 8 napon túl gyógyuló sérülés fogalmát. 

A látlelet például egy nem izmot elvágó felszíni vart sebet 8 napon belülinek minősít, pedig az gyógyulhat kéthétig (a varratot előbb kiszedik) és a támadót a fájdalom érzése mellett már pszichikailag is megállító lehet.

 

A második megjegyzésben tényleg igaz, hogy a kés nem jó önvédelemre késes támadóval szemben ha már az elrettentő nagyobb mérete nem visszatartó, dulakodás tesközelben kétes eredményű és nem tudni ki - kit hogyan szúr meg.

A késsel való hatékony védekezés mellett meg kell tanulni a késsel való támadást is, a képzelt és szabályos technikák nem érnek sokat egy gyakorlott valamint váratlan módon szúró (általában ez a támadás) utcai ellenféllel szemben.

A kést nehezen tudja eltüntetni a támadó ha már harképtelenné vált és megvárja a rendőröket :), ezen kivül még a törvény lehetővé teszi az önvédelem körében a felmentő indokokat (nagyon megijedtünk) valamint a támadás mértékét meghaladó védekezést. 

 

Van kis tapasztalatom nem csak edzőtermi körülmények között és bár van nálam fegyver egy támadót inkább távoltartok vagy azonnal pusztakézzel (lábbal) letámadok, ha lehet akkor nem szabad kockátatni pláne több ellenféllel szemben végső megoldás a futás.

 

Üdvözletem.  

Előzmény: Taiszaki (1459)