kvte Creative Commons License 2011.04.13 0 0 32390

Egy felvetést szeretnék bedobni:

 

Az MTSz honlapján szeretnénk megjelentetni az összes nagy Kéktúra teljesítőinek névsorát. Ez az Alföldi Kékre már elkészült (265 név), a Dél-Dunántúli Kékre folyamatban van (700 név - köszönet érte Hev-nek), de az Országos Kékkel van egy kis gond.

 

Az egyik probléma, hogy itt kb. 4500 névről van szó, ami azért egy jelentős ugrás. A másik, hogy az OKT adatai csak írott formában vannak meg mindenféle erre a célra rendszeresített füzetekben, de digitálisan (Excel pl.) nem. Lenne olyan érdeklődő önkéntes, aki többedmagával nekiállna ezeket az adatokat egyrészt egy Excelbe begépelni, másrészt a honlapra utána felvinni? Ez valószínű nem egy emberes és nem néhány napos munka lenne, cserébe viszont semmit nem tudunk fizetni érte. Deal? ;-)

 

Tapasztalataim szerint ami digitálisan megvan, az kb 1 név/perc körüli sebességgel haladt. Ugyancsak tapasztalat, hogy ezt a munkát kb 60-90 perc alatt meg lehet unni rendesen. Tehát kb ilyen mennyiségre lehet egy alkalom esetén számítani. A füzeteket nem lehet kivinni az MTSz központból, ami Zuglóban van a 7-es busz Czázár András utcai megállójánál. Ebből következik, hogy csak a központ nyitvatartási idejében lehetne ezt végezni.

 

Ha lenne olyan őrült köztetek, akit érdekelne ez a dolog így, ezekkel a nehezítésekkel, dobjon meg egy emillel, és elkezdem szervezni a benti dolgokat. Nem lesz kész holnapra, de ha el sem kezdjük, akkor sohasem lesz kész.

 

Előre is köszönöm!