"szerintem ezt már unalomig ismételgette neked más is, hogy elvileg lehetséges a Koránt békésen értelmezni, de jelen pillanatban a véleményformálók, a népszerű tanítók, a hatalomban lévő vallási vezetők nem így értelmezik! ezen kellene változtatni."
ez így nem igaz,
csupán a nyugati média szélsőségesek nyilatkozatait teszi be;
én magam tettem be több idézetet is az al-azhar vezetőitől - tudod mit jelent az al-azhar a szunnita iszlámban?
az al-azhar mecset és egyetem a szunnita iszlám szellemi központja - ennek ellenére a nyugati média hányszor idézte az al-azhar vezetőit, és hányszor a szélsőségeseket?
de ha akarod tudok ajánlani neked muszlim szerzőket:
abu hamid muhammed al-ghazali: megszabadulás a hibáktól (az egyik legnagyobb középkori muszlim tudós és filozófus, aki az európai filozófiára is nagy hatással volt)
abu hamid muhammed al-ghazali: a vezetés kezdete
sejkh abdul kadir geilani:válogatott előadások i-ii. (al-ghazali kortársa, mégha nem is olyan híres, de az ő művei is évszázadokig hatást gyakoroltak)
omar khayyam:rubaiyat of omar khayyam (az eredeti angol edward fitzgerald 4. kiadása van meg, magyarul a netről olvastam el a fordításokat - khayyam szintén al-ghazali kortársa, ő reformálta meg a perzsa naptárat, csillagász és matematikus, aki a holisztikus világképet népszerűsítette, de itt európában csak a 19. században ismertük meg a verseiről, tudományos művei sajnos csak néhány európai nyelvre vannak lefordítva, magyarra nincsenek - pedig hazájában iránban tudósként van számon tartva és nem pedig költőként)
dr. martin lings: az iszlám prófétája
m. fethullah gülen: allah küldötte mohammed - a próféta életének elemzése (said nursi tanítványa; usában élő török értelmiségi, akinek egy békésebb világot célzó írásaival és az iszlám, a vatikán és a zsidók közti párbeszéd sürgetésével több követőre is talált, és 2007-től külön nemzetközi intézetet hozott létre a kulturák közti párbeszédért)
bediüzzaman said nursi: a legnagyobb jel (kurd származású muszlim vallástudós, legfőbb műve a risale-i nur (a fény üzenete) egy 6000 oldalas monumentális korán-magyarázat, az ő tanítványa a török m.f. gülen)
bediüzzaman said nursi: kalauz nőknek
muszlim nők magyarországon
dr. abdul wadoud shalaby: iszlám az élet vallása
terror és öngyilkos merényletek: az iszlám szemszögébõl
prof. dr. m. yasar kandemir: 40 hadísz gyermekeknek (ez nem komoly tudámony vagy ismeretterjesztő könyv, hanem gyerekeknek szóló hadíszgyűjtemény, amiből az tudható meg, hogy a muszlimok hogyan tanítják a gyermekeiknek a hadíszokat)
murad hofmann: iszlám (világvallások sorozat)
ed husein: az iszlamista (5 évig volt iszlamista, és a saját történetét írja le, hogy tudták beszervezni, ott miket csinált, és hogyan tudott tűlük megszabadulni)
dr. naji i. arfaj: just one message!
dr. naji i. arfaj: have you discovered its real beauty?
abu ameenah bilal philips: the serch for inner peace
abu ameenah bilal philips: the true religion of god
m. emery: why i chose islam? (egy katolikus pap írja le miért tért át az iszlámra)
dr. sherif abdel azeem: women in islam (a korán, a tóra és biblia szövegét elemezve mutatja be a 3 vallás hogyan kezeli nőket, milyen szerepet szán nekik a társadalomban, milyen szabályok vonatkoznak a nőkre)
the profet as a husband (azt mutatja be, hogy a korán mit ír elő a nőknek, anők társadalmi szerepéről, a rájuk vonatkozó szabályokról, valamint, hogy a férfiaknak miért és milyen nagyon meg kell kell becsülniük a nőket, hiszen mohamed is megnómondta, hogy "közületek azok a legjobbak, akik a legjobban bánnak a feleségükkel")
i. a. ibrahim: a brief illustrated guide to understanding islam (a korán és a modern tudományok kapcsolatát mutatja be röviden több példát bemutatva)
The speaker says a hadith about "Smaller Jihad and Bigger jihad" and the bigger jihad is the fight within yourself. This hadith is not "sahih". Visitwww.beconvinced.com to learn more about Islam