julesf Creative Commons License 2011.03.31 0 0 52350

Köszi hogy beledumáltál!

 

Igen a 20/16 azt jelenti, hogy most addig a pontig 20-asak a csövek, az előremenő és a visszatérő is, amíg nincs egy olyan elágazás, ahonnét két radiátorhoz már 16-os cső megy. Így mindeggyik radiátor előtt max. 6 m-es a 16-os cső hossza, noha van egy, ahol ez éppen kb. 10 méter. Azt lehetne még esetleg, hogy két osztó-gyűjtővel dolgoznék, és az egyiket a távolabbi csomópontba raknám, és akkor nagyjából minden radiátorhoz ugyan olyan hosszú 16-os menne. Kérdés, hogy a két osztó-gyűjtő hogyan köthető össze, simán sorban, vagy mindkettő direktben a kazán kimenőjéhez egy elágazással. Az egyik a kazán közelében lenne, a másik 10 méterrel távolabb.

Azért gondoltam az osztó-gyűjtőre, mert tetőtérbeépítést tervezek, ahol padlófűtés lenne. Habár annak az osztó-gyűjtőjét gondolom megint csak 20-assal kell bekötni.

 

Akkor végig gondolom még a dolgot, hogy melyik variáció mennyibe kerül: a 20-as csővel, és sok csatlakozási ponttal, vagy osztó-gyűjtővel.

 

Esetleg tud valaki megbízható épületgépész tervezőt? Egy következő probléma ugyanis az lenne, hogy tavaly elromlott a gázkazán, és akkor kb 80-90 -ért javították. Még egy ilyen alkalomnál simán cserélném kondenzációsra, amit viszont már méretezni kellene a tetőrbeépítéshez.

 

Mégegszer Köszi!!

 

Előzmény: ZAL81 (52340)