vincenoir Creative Commons License 2011.03.28 0 0 1203

Tudod mit? Én ismerek olyat, aki milliós autóból száll ki, és megy a segélyért, de a milliós autóját 5 éve vette, és a fogyatékos gyerekét szállítja vele. És azért terepjáróval, mert abban teherautómotor van, magasabban ül a gyerek, és nem hányja el magát negyedóránként. És az anyuka ápolási díjon van, ami jelenleg 29.500 Ft bruttó. Ez csak egy példa, nem ítélkezhetsz abból, hogy ki milyen autóból száll ki. Esetleg nem is a sajátja.

 

És én főleg tudod milyet ismerek? Főleg olyat, hogy a vállalkozó variál, hogy bruttó 81 ezerrel jelentse-e be az alkalmazottat, vagy bruttó 90 ezerrel. A munkavállaló ezek közül választja a kevesebbet, az általad említett okok miatt. Ne úgy képzeld ezt el, hogy a vállalkozó be akarta jelenteni bruttó 250 ezerrel, és a dolgozó ezt nem kérte. Főleg azt a vállalkozót ismerem, aki fél év alatt felhúzta a családi házát, de mikor az alkalmazottja azt mondta, hogy ne vegyék figyelembe az adóelőlegszámításnál az adójóváírást és a családi kedvezményt, ez volt rá a reakció: ne akard már lehúzni a céget.

 

Ez a vállalkozók országa. Egy régebbi vállalkozó főnököm (nem is magyar, hanem horvát) jelszava volt a szabálytalanságaira: azt csinálok, amit akarok!

 

Dübörög a feketegazdaság.

Előzmény: Gabiiiiii (1202)