Andor0006 Creative Commons License 2011.03.23 0 0 3557

Szia  Petike,

 

3 elektromos kábítóm van:

 

1, Német gyári Bauman - ez a disznó ellenállását méri, és aszerint változtatja a feszültséget, áramerősséget és frekvenciát. Feszültség max 280 V, áramerősság max 1,7A, a frekvencia pedig 80-400 Hz között. A fogó akció előtt mindig mér, az ember ellenállását ismeri, ezért ha magamat fognám meg vele, kikapcsol. Túl sem lehet kábítani a disznót, mert 18 sec. után szintén kikapcsol. A disznó az első másodpercben elveszti az eszméletét, tehát nincs gond, ha véletlenül lecsúszna róla a fogó.

Ilyet ne vegyél, mert az árán egy jobb autót is vehetsz, csak fanatikusoknak ajánlom.

 

2, Van egy magyar gyártmányú fogóm is. Ez szerintem a legjobb nem gyári fogó, Rácskai Róbert készíti. 90 és 110v állandó feszültség között lehet választani. Én 110v-on használom. 15 másodperc alatt eddig bármekkora disznót elkábítottam vele, és tovább fennmarad az elektrokóma,mint a gyári Baumann fogóm esetében. Egy kis tunning kell csak hozzá, a fogó pofáira kell készíteni  hármas lemezból fogazást, így tutira nem csúszik le a disznó tarkójáról.

 

3, Van még Fpali féle lefogóm is, amit akkor használok, mikor nem tudok  sok cuccot magammal vinni helyhiány miatt. Ez is jó, de csak megbénítja az állatot, nem kábítja el, tehát szenved.

 

4, pisztoly - JP4 és JP2 amiket használok. Ha van segítség, mindig lövök, mert az 100%.

 

 

Előzmény: petike842 (3551)