enkies Creative Commons License 2011.03.23 0 0 6997

Kedves Kisharsány!

Van Bismacrknak egy mondása:   ......

-------

Az általad idézett beírás tőlem származik. A koronáról folytatott viáink kezdetén írtam. Bejegyzésem ma is helytálló. Fizikai értelemben.

Bele estem abba a hibába, (ebből Bagatur ábrándított ki, pontosabban felvilágosított -- más, vitánk során köztünk keleltkezett nézeteltérésemet fernntarta köszönet neki) hogy egyes szerzők RAJZAI alapján ítéljek, mondjak véleményt. Igen, hiba vot hinni annak a rajznak!

Csak jóval később láthattam JÓ MINŐSÉGŰ FÉNYKÉPet, ami megdöbbentett. A Pantokrátor-lemez ugyanis a fényképek tanúsága szerint NINCS TORZÚLVA!

Viszont:

az utólag átfúrt (alaplemez, ami a keresztpántokat összefogja, pantokrátor-kép aranylemeze és maga a zománc) helyre egy félgömb-szerű talpra keresztet szereltek. Alulról valószínüleg eredetileg is csavarral rögzírve, hiszen az adott helyen forrasztani nem lehetett. Ez a csavar vagy már eredetileg is vörösréz volt, vagy arany. Mindkettő lágy, nyúlékony anyag. Elég hamar kilazúl. Attól kezdve minden behatás erősebben érezteti hatásá, hiszen a kereszt lötyög! Ezért a félgömb alatt és közvetlen körzetében a zománc (ami a fúrás miatt eleve hajszálrepedésekkel lehetett teli) fokozatosan kipergett. Ezért látható az, hogy a keresz talpa körül attól távolodva tulajdonképpen a kép első rekeszhatároló szalagjáig ki van peregve a zománc. Ezzel együtt a lyuk is tágult, s közvetlenül a lyuk környezetét alkotó aranyílemez is torzulhatott. (Ez a torzulás ma takarva vab, nem látható, de feltételezhető.)

Sajnos mindenki igyekszik szája íze szerint magyarázni,s olyan (többnyire homályos) képeket feltenni, amik őt igazolják.

Én idős fejemmel képes voltam a bismacrki mondást magamra nézvést is értelmezni....és az elém tárt/táruló tényszerű bizonyítékok alapján belátni korábbi tévedésemet.

Ha Te, vagy bárki más itt e fórumon szeretné, hogy komolyan vehető legyen, akkor el kell ismernie a tényeket!

Előzmény: kisharsány (6995)