kisharsány Creative Commons License 2011.03.22 0 0 6994

Először is köszönöm szépen Önnek is, meg 25920 úrnak is (evvel a jelölőnévvel akár kozmológus is lehet  gazdája):)

 

Jól is jártam, meg nem is: egyrészt megerősödött elképzelésem, hogy csak eredetileg készített lehet, meg rátaláltam a helyeken Dr.Ferencz úr könyve létezésére,(amiből nagyon bízom, hogy sok sejtésemet alátámasztja) valamint Szelényi úr létére, akitől esetleg még pontosabb képet is kaphstok. Főleg

 

azért, mert rejtély előttem a kereszt környezete a képen.

 

Tehát úgy jártam, mint egy "rendes kutató" szokott, kinyílt egy új ajtó.

 

Meg találtam ott még egy érdekes mondatot - hátha ráismer aki írta:

 

Lányom ötvös, ő is megerősítette, hogy ha egy zománckép olyan ütést kap, mely eltorzítja, ott a zománc repedezik, kipereg. EZ TÉNY!
Magam gépészmérnök vagyok, disszertációmat (cum laude) lemezhajlítás-mélyhúzás témából védtem. Tehát szakmai felelősséggel állíthatom:
ha egy rögzített lemezbe erősített rúd (jelen esetben a kereszt szára) olyan mérvü ütést kap, hogy elferdűl (jelen esetben kb. 21-22 fokban) akkor a lemez szimmetrikusan domborodik, illetve homorodik az ütés két oldalán. EZ FIZIKAI TÉNY, nem okoskodás!
Nomármost! tessék megnézni a pantokrátor-lemezt! Csak az egyik oldalán látszik domborúltnak! Ez számomra világosan jelzi, hogy a lemezt a készítéskor, a zománcozás előtt domborították az egyik oldalon, hogy a kereszt dőljön.

 

Úgy gondolom jó nap ez a mai. Köszönöm Önnek: kisharsány

Előzmény: Akozs (6993)