Alisa32 Creative Commons License 2011.03.21 0 0 58

Ma megint megcsináltattam a fékcsövem, de most fémbevonatút kaptam olyan, mint, ha egy rugóban lenne, így hátha nem tudja megrágni, amíg megérkezik az élvefogó csapdám! Mert csak jövő szerdára lesz meg!

de rendes volt a szerelő, mert rkott fel egy „pótgumicsövet”, ha addig még is megtalálna ez a dög!

Viszont ma Nagyon szuper infókat szereztem be!

Ezen a linken rendeltem egy élvefogó csapdát, tőle rendelik a cégek is. http://madardaloskert.hu/elvefogo-csapdak/4484-elvefogo-csapda-nyest.html

Beszéltem egy pasival, aki nagyon sok hasznos infót adott!

1, nekem sokan mondták, hogy a petróleum meg a gázolaj elriasztja a nyestet és mondta a pasi, hogy butaság, mert az olaj édes és azt szeretik! Ami hatásos a szalmiákszesz!

2, mondta, hogy ki kell rakni neki pár napig tojás, gyümölcsöt ( a csipkebogyót imádják)vagy csirke szárnyat és meg kell nézni melyik a kedvence, mert az elviszi!

Ez azért kell, mert ha meg van az évefogó akkor azt, ami bejön neki, be kell majd pakolni neki! DE!!!!!

Nagyon fontos, hogy amikor meg van a csapda NEM SZABAD EGYBŐL FELHÚZNI!

Mivel állítólag nagyon okos ezért azt csinálja, hogy először megnézi mi az, mert újdonság a számára és rámászik, ugrál rajta meg stb… és ha akkor csattan, azután soha többé a közelébe sem megy!

Azt is mondta ez nagyon hatásosa csapda, csak pár napot rá kell szánni, mert kapkodással nem fog sikerülni. Ez nagyon fontos!

Ezután, ha látja, hogy minden okés, akkor fel lehet húzni a csapdát és meg is fogtuk!

Amúgy a nyestek 10-20 háztömbnyire közlekednek, és általában bejárják minden nap vagy Max. más nap! Ezért kell több idő a kajára szoktatásra meg a ketrecszoktatásra!

 

Persze szalmiákszeszt meg nem kaptam sehol, de holnap próbálkozom festékboltban!

 

Mástól hallottam még azt is, ami kicsit durva! Rendes fagyállóba, ami nem higított bele kell tenni csirkemellet vagy valamit, amit csíp a nyest és, ha azt megeszi, akkor pár nap és nyekk neki! De itt arra is figyelni kell, hogy ez minden állatot hazavág!

Ezért a kutyust el kell zárni, amikor ez kint van!

Remélem hasznos infókat osztottam meg veletek:)