genziana Creative Commons License 2011.03.21 0 0 4329

Készítettem "túrót"!

 

3 napi tejet összevártam, felmelegítettem 25 fokra. Belekevertem egy élőflórás tejfölt, rá kb. 3 órára 2 csepp oltót. Tegnap egy nagy sütőrácson vékony rétegben lecsöpögtettem.

Nekem olyan tejföl íze van, de finom lett, és krémes, nem rögös. Inkább olyan krémtúrós..

Mindenesetre a múltkori ízetlenhez képest nagyon jó lett.

Holnap csinálok Chn-el is egy próbát, aztán meglátjuk, hogy kiscsaládomnak melyik jön be jobban.

Mindenesetre ebbe most keverek fűszert meg sót, és pirítóssal megesszük.

 

Amúgy elvileg már kellene lennie medvehagymának nem?

De egyszerűen nem érzem a hagyma illatot, pedig tőlünk 100 méterre már erdő van...