BM29035 Creative Commons License 2011.03.20 0 0 10296

Derekegyház: mig voltak szentesen harcászati rakétások ő hozzájuk tartozott..,hogy pontosan mi volt a feladata nem tudom. De a müút mellet sokáig ott volt az a rosz hordó amelyben télen tüzelt az ott posztoló őr., nehogy valaki befordúljon az erdei útra. Akkor még ott az út elején még nem volt ott sorompó ahová most az erdészet tett, Csak a fára volt kiszegezve egy behajtani tilos tábla. Persze azt meg is néztem volna ha valami szgk.

 ott betudott volna menni, szokszor méteres mély keréknyomok voltak ott.

Ez mind a 70-es 80-as években volt.  Voltak munkatársaim akik  késő éjjel jőttek haza pestről és nem  egyszer találkoztak az éjnek idején kivonúlokkal az erdőbe.

Ha jól emlékszem egy ísmerősőm elmondására, 94-ben a vásárhelyíekhez tartozott már. de akkor már nem volt ott semmi őket vásárhelyről hordták ki őrségbe 24 órás váltásba, Ebédé a derekegyházi szoc, otthonba bicikliztek be...

 1999-ben Szentesen a kunszentmártoni úton lévő laktanyában, pontosan csak egyík felébe, mely most is ipari parkként üzemel, egy kezdő vállalkozás benditásában.

Épület átalakitás technológia beszerelése  stb..... A lakt.másik fele még aktiv raktár volt . sok roncs hidvető, meg ponton...

És az azépület ahová a vállalkozás betelepült a rakétások javitó mühelye volt.

Hatalmas három állásos javitó csarnok, Egy szintbeni állás,  egy szerelő aknás , És egy külőn helységben jó nagy széles beton rámpa feláló

itt volt a mosó. Persze minden egyébb, motorszerelő mh. vill. mh. akkú tőltő helység, őltőző iroda, még a táblák is fent voltak.. Eza rész a tőbbi résztől el volt szeparálva. Érdekesség ként az átalakításon dolgozó egyik bácsika elmondta , hogy az udvaron odébblévő jármü tárolóba  egy nagyon jó gabona termő évbe,gabonát hordtak be a volánnal mert nem tudták hova rakni szentesen. A technika addig kiált az udvar másik végébe lepony vázva.. állítólag.

 

 

 

Részlet a laktanyából:

                                   1,a volt rakétás szin, ez beépült az ablakgyárba  de azért ki lehet venni a helyszinen,  ez a ngybani pac bejáratával szemben van .azzal a píros tetejü ép. szembeni rész.

                                   2, a javító csarnok, ez az az épület, most már más cég mükődik benne, ha bemész a főkapun egyenesen  az út végén ott van a három hatalmas szürke ajtajával..

                                  3, barak épület itt volt a rak. személyí állomány elkülőnitve.

Előzmény: SZ.S: (10294)