Köszi! :) Ha van kérdés közben v. utána, akkor nyugodtan.
Sajnos autókölcsönző ügyében nem tudok jó szívvel ajánlani semmit sem... ezúton is kérem, hogy ha találsz vmi jó autókölcsönzőt Athénban, akkor majd add meg az elérhetőségét (vagy bárki más, akinek van ilyen tippje)...
3x béreltünk eddig ott 3 különböző cégnél, de ha legközelebb megyünk, időt nem sajnálva megpróbálok majd valami újabbat felkutatni...
Még a legjobb ez volt (2009-ben): http://www.athens-rent-car.com/, de utána azért nem mentünk hozzájuk megint, mert beújítottak, és azt írták a honlapon, hogy a kocsi aljára meg még egy két ilyen "apróságra" nincs biztosítás. Kár, mert jó cég volt és nem drága...
Utána 2010-ben innét béreltünk: http://www.economycarrentals.com/
Ez egy közvetítőcég, ami azért jó, mert sokkal olcsóbb, mint ha közvetlenül bérelnéd a kocsit a kölcsönzőtől. Viszont az a baj vele, hogy a biztosítását ugyan teljeskörűnek hirdeti, de valójában a neten látott árért nem biztos, hogy teljeskörű biztosítást kapsz, az a konkrét cégen múlik, akit majd leosztanak neked. Mi nagyot szívtunk ezzel, mert a Sixtet kaptuk, és nagyon megjártuk velük. Négyszázvalahány euró önrészes biztosításunk volt (ez persze csak érkezéskor derült ki), és rá kellett volna fizetnünk a helyszínen, hogy ne legyen önrész. Csak elfelejtettem ráfizetni, pedig azt kellett volna.... (no comment...). Persze mikor máskor, most sikerült is meghúzni a kocsit, de nem ez volt a legnagyobb baj, hanem a kocsi alján volt még két csúnya horzsolás, amit nem vett észre senki az átvételkor (sem a kölcsönzős, sem mi - no comment 2...), de viszont, amikor visszavittük a kocsit 2 hét múlva, akkor aki visszavette, az persze észrevette... Szóval ránkverték azt is, és végül bebuktuk a teljes négyszázvalahány euró depositot... (Az is megérne egy misét, hogy vajon hogy számolták ki, hogy pont akkora kár érte őket, mint a teljes deposit összege....)
Írtam utólag az Economynak, hogy ha már azt hirdeti, hogy teljeskörű biztosítás, no hidden costs stb., akkor legyen szíves már visszafizetni, de csak annyit írtak vissza, hogy küldjem meg a dokumentumokat, természetesen rendőrségi jegyzőkönyvvel együtt. Na persze... honnét legyen rendőrségi jegyzőkönyv két olyan karcolásról, amit csak visszavitelkor vettünk észre, ráadásul nem is mi csináltuk...? :S (Extra öröm: amikor itthon néztem a képeket nagyban, akkor láttam, hogy már az első napon is ott volt a kocsin a két karcolás... innét tudom, hogy biztos nem mi csináltuk...)
Ennek ellenére nem írtam még le teljesen az Economyt, ha nem lesz más, jobb, akkor legközelebb is tőlük fogunk bérelni, mert annyival olcsóbbak a többinél, hogy még akkor sem olyan rossz az ár, ha a helyszínen pluszban kifizetem az önrészt kiváltását szolgáló plusz biztosítást.
Aztán most 2011-ben ezzel próbálkoztam, hátha jobb lesz: http://www.easycar.com/
Hát nem lett. Kicsit drágább volt (napi kb. 4 €-val), mint az Economy és nem kérnek - állítólag - rendőrségi papírt baj esetén, hanem ha megvásárolod a zero risk optiont (amit megtettem), akkor elvileg full biztosításod van. Elvileg. Csak az a baj, hogy a tisztelt Hertz, akit ezúttal kiosztottak nekünk (merthogy ez az easycar is egy közvetítőcég), azt állította, hogy ő nem köteles nekünk lopás elleni biztosítást adni. (Pedig a mi kinyomtatott easycaros papírunkon fel volt világosan sorolva, hogy "theft protecion is included"! - De hiába mutogattuk...) Szóval pluszban rá kellett még fizetnünk napi mittudomén, kb. 7 €-t, hogy legyen lopás elleni biztosításunk is... Ráfizettem, ennyit megér a lelki nyugalmunk, mert csak 4 napról volt szó (két hétnél már nagyon dühös lettem volna...). Ez még egyébként nem teljesen lefutott meccs, mert azért megírom majd az Easycarnak, ha lesz hozzá kedvem, hogy elmennek a fenébe, és térítsék már ugyan vissza azt a pénzt, amit még pluszban lehúztak rólünk a helyszínen, vagy pedig ne hirdessék nagy mellénnyel, hogy theft protection is included, ha egyszer nem igaz....
Szóval kb. ennyi tapasztalatom van athéni autóbérlésről... A reptéren található nemzetközi cégektől ezek után rosszul vagyok, úgyhogy én a helyedben valami helyi, athéni céget keresnék, és inkább velük próbálkoznék...