Vasmacska2 Creative Commons License 2011.03.14 0 0 2740

Üdvözletem Mindenkinek!

 

Gábor vagyok Budapestről. Nem oly rég akadtam a fórumra. Már át is olvastam jó néhány oldalt de nem találtam pár kérdésemre a választ, ezért ebben kérném a segítségeteket. Jelenleg egy 2004-es 307SW 2.0-ás benzinesem van, amivel nagyon meg vagyok elégedve. ...(de mint minden ember Én is jobbra és nagyobbra vágyom.) Világ életemben benzines autóim voltak és félek venni egy dízelt napi használatra, ezért is kérnék egy kis lelki támogatást :-)  ..bár a dízel valószínűleg jobban megérné az évi 30.000km-re. Talán, ha találnék, inkább vennék benzinest, csak sajnos a kínálat elég gyér. Sajnos nem egyszerű a választás és nem egyszerű a vásárlás! Kitétel nálam, hogy gyári fényezésű legyen és a szükséges extrák benne legyenek. Jelenleg 2006-os évjárattól felfelé keresgélek, így ehhez kapcsolódnának alábbi kérdések:

 

1. Az indexkar, csak úgy mint a 307-es ben hajlamos a megadásra? ...vagy finomítottak rajta már?

2. A kiszelmet példányok többsége automata váltóval szerelt. Mennyire macerás a váltó? Van e valami típushibája? Továbbá a kérdés az az, hogy 4 vagy 6 fokozatú e? A HAHU.-n ez nem egyértelmű. (írják ennek, írják annak) bár szubjektív, de ajánljátok e az automatát egyáltalán?

3. A HDI motorokat sokan szidják, sokan az egekig magasztalák. Mi az ami a probléma és hogyan tudom kiszúrni azt? Mennyit bír egy porlasztócsúcs, ha lehet ezt egyáltalán km-ben kifejezni?

4. A turbó: kérdés, mint a 3. esetén.

5. Ebben a típusban van e olyan számítógép, amely eltárolja a hibákat is ki is olvasható? (megcsúszott váltó hiba tárolása, egyéb rejtett hibák ellenőrzése)

6. A FAP szűrő mennyire macerás? Milyen időközönként kell tisztítani? (20%pálya 80%város használatban) ...és mi ennek az ára?

7.Olyan darabot szeretnék kifogni, ami nagy navis. Valóban használhatatlan a MO.i térkép?

8. Lehet e TV modult, vagy DVD-t rákötni a 16:9-re?

9. Az alap hi-fi mennyirben különbözik a JBL-től? Valaki leírná mit tud a JBL? (Én, már amikor nem telefonálok, mindig zenét hallgatok, ezért ez is fontos)

10. A telefon csak külön szimről megy? ..vagy minden telefonos autóban van blútúsz ..és arról?

11. A 3.0-ás V6-os valóban hanyagolandó? Több rosszat olvastam róla. ..bár ez volna a cél, de ritka mint a fehér holló!

 

Azért is van ennyi láma kérdésem, mert sok esetben kereskedőnél van az autó és lila gőze sincs és mivel sokat kérdezek, a hajukat tépik!

 

Előre is köszi a válaszokat!