Törölt nick Creative Commons License 2011.03.10 0 0 1605

Ahriman irányzatának az okkult materializmus lesz az alapja. Mindenben amiben ez lesz, az Ahrimani modszer. Konkért beavatási ut lesz ez is, képzésekkel, fokozatokkal, elnyerhető képességekkel.

 

Az okkult materializmus a báránybőrbe bujt farkas, a szelleminek látszó, a valaminek látszó semmi. Ahriman már rég rájött, hogy az embereket már nem lehet azzal behülyiteni hogy nincs szellem, igy váltott ő is. Most már azt tanitja hogy van szellem, de az anyag az alap, az elsődleges. Pl ilyen a scientológia is, ahol van szellemi része az embernek, de az az anyagi test finomodásának az eredménye. Ezzel megkapjuk a tipikus A-i hazugságot, ahol nem mond valótlant, csak kicsit fordit rajta (hát nem teljesen mindegy hogy az anyagból lesz-e a szellem vagy forditva? A lényeg a nagy ökumenizmus, amit szintén ő fog létrehozni)

Másik ismérv a könnyű ut lesz (ilyen a Titok is). Csak koncentrálj, nem kell tenned semmit, imaginálj,és voilá mindent megkapsz, ugy hajlithatod a valóságot ahogy neked tetszik, nincs karma, nincs Isteni akarat, bármit megtehetsz mert isten vagy (kicsit az Agykontroll is ilyen) Nem kell áldozatot vállalni, nehézségekben kiküzdeni a célt.

Harmadik ismérv a moralitás teljes hiánya. Nyoma sem lesz benne a Krisztusi szeretetnek, morális elveknek. Mindent szabad, mindent lehet, nem kell aggályoskodni.

 

Ha ezeket látja az ember, akkor gyanut kell hogy fogjon. Az idő már itt van...

Előzmény: Solstane (1604)