nagy ivó Creative Commons License 2011.03.09 0 0 8701

Már párszor leírtam: építettem egy hobbi kemencét a hőtárolós kályhából nyert samott téglákból. a kéménye meg 3 db 200-as samott cső volt , a rendszerhez adott ragaszással, amit késöbb terveztem szigetelve körbefalazni. Az elkészülés után 2 héttel begyújtottam és a 3 samottcső hosszában végigrepedt.

Akkor az itteni kéményes szakértők meg akartak győzni a kivitelezési hibáról, de , hogy hol hibáztam a 3 sorral, a gyári ragasztóval, senki nem tudta megmondani, csak ködösítettek.

Utána egy fórumtárs beírta, hogy samott és samott között hatalmas külömbségek vannak, ő tudja, mert a samott gyártásban dolgozik.

Lehet, hogy a csövek anyagából valami kimarad?

Nekem vegyes kazánom van ABG 10-es gázégővel, bélelés nélküli kéménnyel és 40 éve semmi gondom vele.

A kazánból távozó füst kb 200 fokos, ezt a samottcső nem bírná sokáig, pedig erre van kitalálva

Csak még valami: Régebben, ha visszaolvasol, nagyon sokat hozzászóltak itt a kéményes vállalatok külömböző beosztásában levő alkalmazottaik, mostanság, ha jók az értesüléseim, a kéményeket gyártó cégeknek és a kéményseprőknek ugyanaz a főnöke és azóta mindenki hallgat ezügyben.

Csak annyit mondanak: kivitelezői hiba a repedés, meg miért használod átvétel elött, utána.

Senkiben nincs annyi vér, hogy kimondja az igazságot.

Ha ilyen problémám volna, vennék egy csövet és a gártó által engedélyezett hővel melegíteném, melegíttetném pl. kermivel.

 

Előzmény: atosz79 (8696)