Törölt nick Creative Commons License 2011.03.06 0 0 648

Ahol a funky igazi ünnepe zajlott... - 2009.12.30 

Míg hétvégék telnek el úgy, hogy nem találunk egész éjszakás, színtiszta funky bulit a fővárosban, ezen az estén két komolynak ígérkező buli is csalogatta a funkyzene kedvelőit. Mi úgy döntöttünk, mindkét partin terepszemlét tartunk - győzzön a jobbik!

 

 

Kétségtelen tény, hogy a Bakai Mátyás nevével fémjelzett, sportcsarnokban rendezett bulit választották többen. Mégpedig jóval többen. Olyannyira, gyakorlatilag képtelenség volt ellazulni egy kicsit és élvezni a funky ütemeket, hiszen percenként vagy belénk állt egy könyök, vagy egy cigi égettett meg... Mikor már a puszta levegővétel is komoly akadálynak tűnt az elviselhetetlen tömegnyomorban, kifelé vettük az irányt, és inkább beszélgetésbe elegyedtünk a többi bulizóval.

A közhangulat lehangoló volt. Az emberek sokallták a jegyért kiadott 8000 (!) forintot ezért a tülekedéssel teli, fullasztóan meleg partiért. No persze volt, aki élvezte az estét: Bakai Mátyás sznob VIP-vendégei, akik a partitól látványosan elkülönülve remekül szórakoztak az elkülönített VIP-részen. Ugyancsak egy bennfentes Bakai-ismerőstől tudtuk meg a bárpultnál beszélgetve, hogy az egykor közkedvelt DJ-nek mára ez az egyetlen fellépése az év folyamán, és - ahogy azt tapasztalhattuk is - a saját haveri körének szórakoztatásán kívül teljességgel hidegen hagyja, hogy érzi magát a közönség és milyen a buli. Őt magát idézve: "Engem egy dolog izgat, hogy reggel mennyit teszek zsebre, a többit lesz.rom."

Bár tovább szándékoztunk maradni a partin, a kiábrándító és lehangoló szavak után beláttuk, hogy itt igen gyorsan jó pár rövid italnak kellene lecsúsznia a torkunkon, hogy a tömeg és a trópusi klíma ne zavarjon, netán a kaotikusan változó minőségű zenére bulizni is tudjunk. Ahhoz pedig nem is kellett interjút rögtönöznünk a többi résztvevővel, hogy megállapítsuk: ez a rendezvény nem a funky zenéről, még inkább nem a közönségről, hanem egész egyszerűen Bakai pénzéhségéről szólt!

 

Elindultunk tehát a Club Prestige-be, és megsúgom, ezzel nem voltunk egyedül. Az ugyanitt rendezett november 27-i Funky Night Fever partiról szép emlékeket őriztünk, de bevallom, a Bakai-féle buli után nem sok kedvünk maradt újra emberek közé menni, tülekedni, mindenért sorban állni, és esetlegesen egy újabb egykor dicső lemezlovas, mára viszont kiégett ember megfáradt lemezeit hallgatni. És láss csodát...! Mindaz, ami az előbbi helyen kínos volt és erőltetett, az a Prestige-ben élvezetes volt és működött! Hölgyeim és Uraim, fiatal és idősödő DJ-k, hát így kell régi nagy zenékkel hatalmas hangulatot varázsolni, ahogy DJ Fat tette! Minden egyes régi nagy funky kedvencet mosolyok és üdvrivalgások fogadtak - DJ Fatben most sem kellett csalódnunk!
 Ami pedig a környzetet illeti: hangulattalan sportcsarnok helyett elegáns klub, figyelmes személyzet, kényelem és luxus várt minket – negyed- illetve nyolcadannyi pénzért, mint az előző helyen, hiszen a gyönyörű, új klubba a budapesti árakhoz illeszkedő 1000 és 2000 forintos jegyekkel léphettünk be. A Prestige-ben az a fajta telt ház fogadott minket, amiért az ember szórakozni jár. Mindenfelé bulizók, egy négyzetméter nem maradt üresen, mégsem voltak túlterhelve a bárpultok, a mosdóknál egy percet nem kellett várakoznunk, a sportcsarnokos buli után pedig felüdülésként hatott, hogy a tánctér valóban tánc- és nem küzdőtérként funkcionált. Több emberrel találkoztunk, aki a másik buliból jött (menekült...) át, és az a vélemény sem maradt osztatlanul, hogy ha Bakai sürűbben fellépne, gyorsan porig rombolná a régi image-ét... Nem kérdéses, hogy a funky magyarországi, igazán színvonalas ünnepe december 30-án a Prestige-ben zajlott! Ez a buli a közönség legjobb kiszolgálásáról, hangulatáról szólt, és nem a pénzről!

Egy régi dj-ben való hatalmas csalódással, majd erről az estéről szinte már lemondva végül egy remek élménnyel zártuk az előszilvesztert, és azt hiszem, minden régi fortunás nevében mondhatjuk: mi évekkel ezelött, tizenéves korunkban élveztük nagy tömegrendezvényeken egymást taposni, a mi igényünk 2010-ben egy olyan hely, amilyen a Club Prestige!

A 2009-ben lezajlott két remek hangulatú Funky Night Fever Party után a közönség egyhangú kérésére 2010-ben is rendszeresen jelentkezik Budán, a Rózsadomb lábánál ez a partisorozat! A régi fortunások következő funky randevúja: január 29-én, pénteken Bárány Attilával és DJ Fattel a Club Prestige-ben!