-=Gerner=- Creative Commons License 2011.03.06 0 0 67

szalaiistvan

 

 

Nos elolvastam a gyártó oldalán az infókat.

Azt írod ,hogy  néhány mkv file-t nem játszik le , és az mpg4 a gyanusított . Ez lehet , de akkor már önmagában van egy kis fúrcsaság , mivel a gyártó oldalán a VC-1, MPEG2, H.264, WMV  van megjelölve , mint lejátszás formátumai ... MKV nincsen benne  - ami jó , hiszen azt írod , hogy néhányat nem játszik le az mkv -k közül .

 

Megoldásként azt tudnám javasolni , hogy azokat az mkv-kat , amelyek mpeg4 -es kódolású videostream-et tartalmaznak , azokat szedd szét elemeire ( tsMuxer -rel ) majd csak a videostream -et a már általad is említett kódoló programok valamelyikével kódold ád a gyártói oldalon megjelöltek valamelyikére . Aztán rakd össze újra mkvmerge GUI  segítségével , és itt add hozzá a hangot . Hang AC3 (DD), vagy DTS -t tudnia kell , hiszen ezeket közvetlenül DVD-ről vagy Blurayről is játszania kell tudni .

 

Lehetne még ts  stream -et (Bluray formátum) is készíteni (tsMuxer -rel ), majd DVD-re bluray-ként felírni ( UDF 2.55 formátum használatával, pölö nero-val ), de ahhoz is transcode -olni kellene az mpeg4-et , mivel az nem része a BR szabványnak ráadásul van egy ~8,22GB-os felső méret határ is (ennyi írható fel egy 2 r.ű DVD-re)

 

Próbáltad már közvetlenül WMV -be transcode -olni  h.264 -et , és AC3-at (DD) beállítva ? Csak-mert , ez egy gyártó által is megjelölt , támogatott formátum .....  Mind közül ez lehetne a számodra is legegyszerűbb ....

 

Azoknál , amelyeket "megcsináltál"  de nem volt hang  , azokat nem értem. Illetve , ha azok mkv-k voltak , akkor a hiba mivoltát abban sejtem , hogy gyártói oldalról nincsen hivatalosan az mkv támogatva, vagy az mkv headercompression  hülyíti meg ... 

Előzmény: szalaiistvan (66)