ösztöke Creative Commons License 2011.03.01 0 0 657

Na ennek szerintem semmi köze a biblai hithez. (se fluidok, se asztráltest, stb. szóba sem jön az Írásban) Ha már a Bibliáról beszélünk legalább használjuk a Biblia nyelvét, pl. az Írásban van szellemi test, amiben az anyalok is léteznek, de van földi is, ami hústestnek, ami a földi emberek teste, más ennek a dicsősége, és más a másiknak, mint ahogy a napnak más a fénye, más a csillagoké, de asztrál test szóba sem jön: szellemi, vagy földi annál inkább. Viszont vannak test nélküli szellemek is, pl. ilyenek mentek bele a disznónyájba, amikor Krisztus kiűzte őket.

 

Az meg egyértelműen a testre való bizonyíték, hogyha valaki eszik, földi kaját, mondjuk kenyeret, te viszont azt állítottad, az angyalok nem ölthetnek testet, mert tiszta szellemek, vagy mik. Ezt cáfoltam, mert Ábrahám három angyalt is megetetett.

 

"Én még mindig azt vallom,hogy Isten akkor is megjelent,amikor megkérdezték a véleményét és akkor is,amikor akart." - A megidézés nem egyenlő a kéréssel, te viszont "idézést" emlegettél, a kettő nem ugyanaz. Az idéző manipulál, hatást akar elérni, hatni akar, valamilyen eszközzel, varázsol. Ellenben, aki kér, az meg tisztában van, az tudja, hogy Annak akarata fog úgyis teljesülni, akitől kért, mert az az Isten, nagyobb nála, Aki mindent a saját tanácsából cselekszik, így csak az azzal eggyezőt fogja megtenni, nem lehet befolyásolni, a kérés meg nem befolyásolás. Az idézésnek "manipuláció" szájíze van (mint a varázslás, lásd Bálám áldozatai is ilyenek, 4Móz 24,1), szerintem.

 

"de abban a korban egészen máshogy működtek ezek a dolgok.Most még ha lenne sátor is,akkor sem jelenne meg Isten. Lehet itt akármilyen csipkebokor,akkor se jelenne meg." - Miből gondolod? Isten talán megváltozott? Talán megkötnéd, mit tehet, mit nem, csak azért mert neked nincs konkrét tapasztalatod? (mellesleg nekem van olyan ismerősöm, akinek megjelent Isten angyala, nade későbbi bibliai példa is van rá, pl.: Jézus korában Kornélius, a pogány százados). Amúgy éppen arról beszéltem, hogy nem a csipkebokor, vagy a sátor miatt (pont a hatásgyakorlást tartom, mint eszkötök a varázslás kategóriájának) jelent meg Isten, hanem mert Ő úgy akarta.

 

Előzmény: Spirit1 (655)