Xe3 Creative Commons License 2011.02.28 0 0 55989

OK, akkor a viledáról még egy kérdés. Én tegnap lemostam a kocsit, s utáne egyből elkezdtem egy viledával törölgetni. Még csak a felső üveget töröltem le, de a rongy máris elég vizes volt ahhoz, hogy a többi részen már inkább csak zizezett, mint törölt. Hogy használod a kendőt?

Csak akkor kezdesz törölni, ha már a nagyja felszáradt, vagy ha a vizes kendővel törlöd végig, az sem gond?

 

Egyébként én egy vízműnél dolgoztam, s nem mindenhol vasas a víz. Nálunk volt olyan kút, ami két patak között volt, s annyiból állt, hogy egy 500m-es agyagcső ment végig kb. 2 m mélyen a földben, s ami abba beszivárgott, az befolyt egy kútba (parti szűrésű csápos kút). Ezen az egy helyen volt klórozás, de már itt is kiváltották UV fertőtlenítéssel. A működési területen (51 település) nem alkalmaztak semilyen víztechnológiát. Ahogy kijött a kútból, úgy került a csapba. Egy gond van csak, hogy iszonyat kemény a víz, viszont nem nagyon lehet ekkora teljesítményű vízlágyítót telepíteni.

Illetve az egyik helyen volt még egy vastalanító, de az kb. egy 2.000 lelkes falu volt csak egyetlen kúttal + hidroglóbusszal. Ott mondjuk tényleg keményen vasas volt. Ahol csöpögött a csap, ott az elfolyó vízből kiült a vas, s szép kis barna csíkot hagyott maga után...

 

De visszatérve a kendőre: hogy is kell "szakszerűen" használni :)

 

 

Előzmény: Roleee80 (55985)