Antisystem Creative Commons License 2011.02.25 0 0 12977

Jajj, ez kezd egyre rosszabbul festeni:(

 

A Quamatel (famotidin) egy Histodil (cimetidin) analóg, csak és kizárólag a gyomorsav elválasztására hat, és ott képes gyomorfekény kialakulását megelőzni (többek között néhány savelválasztást fokozó gyógyszer mellé adva, mint pl. a "rheuma-gyógyszerek" -NSAID). A bélflórára praktice nincs semmiféle hatással.

 

A Zinnatról meg annyit, hogy a "kétlábú macska" (zasszony) karácsonykor szedte hörghurutra, és 5 nap alatt olyan tökéletes bélgyulladást OKOZOTT neki, hogy ihaj... szép, tipikus álhártyás colitist, óránkénti rohamokban jelentkező székletürítéssel, ami emésztetlen -részben emésztett vért is tartalmazott. (ilyen az antibiotikuom OKOZTA vastagbélgyulladás emberben, elteszem kutyában se sokkal másabb). T.i. az a másik közpréda antibiotikum az Augmentin-Sinulox mellett, ami széles spektrumu antibiotikum, de nem különösebben hat a bélben jelenlévő semi-anaerob clostridium fajokra. Viszont minden mást kiirt mellőlük, minek okán ezek korlátlan élettérhez és táplálékhoz jutván dőzsölni kezdHETnek...

 

Persze félreértés ne essék, létezik olyan bélfertőzés is, ami pont ezektől az antibiotikumoktól gyógyul - csak hát (mint Zsolt alant említette) az a ritkább a bélfertőzések között. (mikoris az ilyen mellékhatásokat meg lehet előzni metronidazollal és/vagy bizmuttal)

 

ÜdV

Előzmény: NewLittleCow (12972)