szkeptikus80 Creative Commons License 2011.02.25 0 0 7826

Kedves Topiktársak!

Úgy vélem, nincs szükség itt semmiféle moderálásra, hiszen szabad véleménynyilvánítás van.Előfordul, hogy valaki  - jogos felháborodásában - elragadtatja magát, kár, hogy ezzel saját egészségének árt legtöbbet. Nem tudom, mi lenne az a módszer, (kulcsszó vagy egyéb) amitől a témával foglalkozó hozzászólások a keresőkbe bekerülhetnének, netán egy újságíró elkezdene foglalkozni a dologgal. ((Nagyon  rövid off: kérdeztem valakitől valamit interneten,  - bizalmas, kicsit kényelmetlen egészségügyi témában - másnaptól a nevem alatt megjelent a G... kereső első találataiban, ugyanezt "jó ügyek" vonatkozásában még nem sikerült elérnem))

A Veszprém Megyei Levéltár dolgának, - csak tények! utánanéztem: 

Az igazgatót 2008. áprilisában erős hátszéllel (apja megyei közgyülés kulturális bizottságának vezetője) nevezték ki, oly módon, hogy sem levéltárosi végzettséggel, sem levéltári gyakorlattal (valami kevés időt eltöltött az érseki levéltárban, bár ott nem sok mindenki emlékszik erre - vezetői meghaltak közben) nem  rendelkezett. Az önkormányzati levéltárak egyesületének vezetője Dr.Á.Varga László (egyébként a szigoráról közismert Fővárosi Levéltár igazgatója) nyilvánosan is kifejezte aggodalmát a kinevezés megalapozatlansága miatt. Persze semmi nem történt. A megye vezetése erősen F...-es volt már akkor, hiába mondják öreg veszprémiek, hogy náluk az uralkodó szélirány még m indig a régi pártház felőli. Így nem  tekinthető meglepőnek, hogy ez a levéltári szaktekintély  (hiszen a tények rosszabb képet mutatnak, mint a csinovnyik...) egyedül szembemegy az ország 18 megyei, fővárosi, és érintett két városi levéltárának vezetői véleményével. 

Egyetlen reménysugár az lehet, hogy egynémely országgyűlési képviselők (Jobbik...) már törvénymódosítást nyújtottak be, aminek elfogadásával az egész hivatkozott rendelkezés megszűnne, és nem lehetne a dolgot így-vagy úgy értelmezni.

Bárki - mindenki úgy tudna ebben segíteni, ha megkeresné saját képviselőjét ez ügyben.     

Előzmény: altwien1 (7820)