széll attila Creative Commons License 2011.02.21 0 0 11

Tisztelt tulajdonosok ide másolom a módosító rendelettervezetemet, melynek elfogadása valódi változást, a korábbi jogainkhoz való visszatérést jelent.

 

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének

/2011. (III..) ÖKT. sz. rendelete

a Merengő u. és környéke (Frank-hegy) szabályozási tervéről és helyi építési szabályzatáról szóló 44/2000. (XII. 1.) ÖKT. sz. rendelet módosításáról

 

 1.§

 a 44/2000 rendelet 2.§ (4) bekezdése helyébe az alábbi előírás kerül:

 

Ahol a megváltozott használati módra, teljes közterülettel határolt tömbre egységesen és az akkor élő( OÉSZ üdülőterületre vonatkozó előírásai), vonatkozó előírásoknak megfelelően megtörtént a telkek kialakítása, ott a kialakult állapot egységességének megőrzése céljából a telekosztás kialakultnak minősül, vagyis, minden meglévő telek, beépíthető.

 

2.§

 

-a rendelet 2.§ (5) bekezdés „g” pontja  hatályát veszti.

 

3.§

 

- a rendelet 2.§ (6) bekezdése a következőkre módosul:

 

A területen csak a törvény szerinti, azaz “beépítésre szánt területen fekvő, az építési szabályoknak megfelelően kialakított és közútról vagy önálló helyrajzi számon útként nyilvántartott magánútról gépjárművel közvetlenül megközelíthető telek” építési telek építhető be. A 36o-55o m” közötti méretű telkek 55o m2-nél nagyobbra növelhetők akkor, ha a területátadó telek ezzel nem csökken 9oo m2 alá.

 

4.§

 

 a rendelet 2.§(7) bekezdése a következőre módosul:

 

Az egyedülálló nem “K”-kialakult övezetben lévő, a korábban érvényes szabályoknak megfelelően kialakított, telkek beépíthetők, az övezetre vonatkozó egyéb előírások /beépítési %, építménymagasság, min. telekszélesség stb./ szerint.

 

5.§

 

-a rendelet 2.§(9) bekezdése a következőkre módosul:

 

Új épület építésére, illetve bővítésre, átalakításra építési engedélyt kiadni csak akkor lehet, ha

a)     A jelen szabályozásban rögzített  új közterületi telekhatár kiszabályozása megtörtént .

b)     A jelen szabályozásban rögzített, az övezetre előírt közműellátás rendelkezésre áll, a közműellátás biztosítható, vagy az ingatlanon rendelkezésre áll ( ellenőrzött zártságú szennyvíztároló , vagy a jegyzői engedéllyel elhelyezésre került korszerű házi szennyvíztisztító kisberendezés).

 

6.§

 

-a rendelet 2.§(10) bekezdése a következőkre módosul.

 

A telkek  terepszint alatti beépítésének mértéke az épület alatti területen kívül a beépítési százalék egyharmadát nem haladja meg .Amennyiben a főrendeltetésű épület alápincézetlen, az új, terepszint alatti beépítés azon kívül is elhelyezhető, 1,o m-es vagy azt meghaladó talajtakarás esetén .Támfalgarázs csak zöldtetővel készülhet és legnagyobb, az utcai telekhatárral párhuzamos hossza maximum 5.5 m. Magassága sehol nem emelkedhet ki az eredeti terepvonalból 8o cm.-nél.

 

7.§

 

- a rendelet  2.§(11). bekezdése „ c”  pontjaaz alábbiakkal egészül ki:

 

 Az útkereszteződéseknél a telek sarokpontjaitól számított 4,0-4,0 m szakaszon belül tömör kerítés nem létesíthető,a kilátás biztosítása érdekében sűrű növényzet nem ültethető.

 

8.§

 

-a rendelet 2.§ (12) bekezdése ’a” helyébe a következő lép.

 

A 193/2009( IX.15 ) sz. Kormányrendelet vonatkozó részeiben foglaltakat.

 

                                                                       9.§

 

-a rendelet 2.§(12) bekezdés „f” pontja hatályát veszti.

 

                                                                       10.§

 

-a rendelet 3.§  ÜÜ.-1 jelű építési övezet előírásainak   (b) pontja

                                    ÜÜ-2 jelű építési övezet előírásainak    (b) pontja                                                           HÜ/I -1 jelű építési övezet előírásai       (b) pontja                                                      HÜ/I-2 jelű építési övezet előírásai         (b) pontja                                                                     HÜ/I -K  jelű építési övezet előírásai       (c) pontja                                                             HÜ/II-1 jelű építési övezet előírásai       (b) pontja                                                                   HÜ/II-K jelű építési övezet előírásai       (c) pontja  a következőkre módosul:

 

az övezetben a telekre új építési engedély csak teljes közműellátás /víz, csatorna, elektromos hálózat./ a csatornaközmű pótlására korszerű közműpótló megléte elfogadható , ez lehet,zártságát ellenőrzött  szennyvízároló, vagy jegyzői engedéllyel rendelkező korszerű házi szennyvíztisztító kisberendezés. 

 

11.§

 

-a rendelet 3.§ 1) ÜÜ.-1 jelű építési övezet előírásainak (d ) pontja a következőkre módosul:

övezetben garázs csak a főépülettel egy tömegben, vagy támfalgarázsként terepszint alatt helyezhető el. Egy telekhez csak egy kapubehajtó illetve garázskapu alakítható ki.

 

12.§ 

-a rendelet 3.§ 1) ÜÜ.-1 jelű építési övezet előírásainak (f ) pontja a következőkre módosul:

 

Az övezetben új épület, szabadonállóan építhető, amennyiben a telek a minimális  szélességet eléri.

 

13.§

 

-a rendelet  3.§ 3) HÜ/I -K  jelű építési övezet előírásai  (b) pontja,a                                                         5) HÜ/II-K jelű építési övezet előírásai  ( b) pontja  a következőkre módosul:

Az övezetben a meglévő beépítés egységességének megőrzése céljából a meglévő, korábban érvényes szabályoknak megfelelően kialakított  telkek beépíthetőek.

 

14.§

 

-a rendelet 7.§ (d) pontja a következőkre módosul.

üdülőtelkes és hétvégiházas területen a használatbavételi engedély feltétele a közcsatorna csatlakozás, törzshálózat hiányában , ellenőrzött zártságú  szennyvíztároló , vagy a jegyzői engedéllyel elhelyezésre került korszerű házi szennyvíztisztító kisberendezés)  és a telekméret 100 m2-el való osztásából eredő felfelé kerekített darabszámú nagy lombkoronát növesztő fa megléte.

 

15.§

 

a rendelet 7.§ (9)  bekezdés „a” pontja kiegészül az alábbiakkal:

 

A jegyzői engedéllyel elhelyezett egyedi szennyvíztisztító kisberendezés által megtisztított szennyvíz a felszín alatti vizek szempontjából érzékeny /2a besorolásba eső/  telkeken elszikkasztható.

 

16.§

 

a rendelet 7.§(9) bekezdés „d”pontja kiegészül és az alábbiakra változik:

 

Az üdülőtelkes és hétvégiházas területen a használatbavételi engedély feltétele a közcsatorna csatlakozás törzshálózat hiányában , ellenőrzött zártságú  szennyvíztároló , vagy a jegyzői engedéllyel elhelyezésre került korszerű házi szennyvíztisztító kisberendezés)  és a telekméret 100 m2-el való osztásából eredő felfelé kerekített darabszámú nagy lombkoronát növesztő fa megléte!

 

                                                                       17.§

 

E rendelet a kihirdetése napján lép hatályba és a folyamatban lévő ügyekben, az új eljárásra rendelt ügyekben is alkalmazandó

 

Budaörs, 2011 március.